Donderdag in de City: de documantaire 'Wild' van Luc Enting.
Donderdag in de City: de documantaire 'Wild' van Luc Enting.

Woensdag 21 maart

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree.

Kai von Rosenberg Trio

21.00 uur | Café the Walrus

Livejazz in The Walrus met Eduardo Blanco op trompet, Rico de Jeer op contrabas en Kai von Rosenberg op gitaar. Het trio speelt eigen(tijdse) interpretaties van bekende en minder bekende jazzstandards en composities van eigen hand, met veel ruimte voor improvisatie.

Donderdag 22 maart

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt.

Demonstratie mediumschap

20.00 uur | ZWAVE!

Ilse Louwerman-Velle geeft een demonstratie mediumschap en brengt mensen in contact met hun overleden dierbaren. Entree: € 10,-. Opgeven via: info@zwave-weesp.nl.

Film: 'Wild'

20.00 uur | City of Wesopa

In vier jaargetijden gebeurt er veel op de Veluwe. Hoofdpersonen zijn een vos, een edelhert en een wild zwijn die kinderen krijgen en overleven in de Nederlandse wildernis. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. André van Duin verzorgt de voice-over. Regie: Luc Enting, Ned. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 23 maart t/m zondag 25 maart

Jubileumexpositie KGW

Synagoge Nieuwstraat

De Kreatieve Groep Weesp viert het 40-jarig bestaan met een jubileumexpositie in de synagoge. De leden tonen hun mooiste werkstukken en laten hiermee zien wat de KGW zoal te bieden heeft. De tentoonstelling is vrijdag 23 maart van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Vrijdag 23 maart

Korte cursus modeltekenen

13.45 uur | Atelier de Ontdekking

Serie van vijf lessen modeltekenen in Atelier de Ontdekking aan de Achtergracht 105. Aanmelden en meer info: 06-12 96 43 44.

Het Volk

20.30 uur | City of Wesopa

Twee echtparen komen bijeen om een verklaring voor de schadeverzekering op te stellen. De zoon van het ene stel heeft met een stok de zoon van het andere paar een paar tanden uitgeslagen. De bedoeling is de kwestie netjes af te handelen, maar al snel loopt het verbaal volledig uit de hand. Entree € 17,50.

Zaterdag 24 maart

BCWeesp Open Toernooi

9.00 uur | Sporthal Aertsveld

Het Open Toernooi van Badminton Club Weesp wordt alweer voor de 37ste keer gehouden. Het toernooi staat garant voor een aantal spectaculaire finalepartijen. De moeite waard om een keer te komen kijken.

Kliederkerk

16.00 uur | Het Lichthuis

Kinderen vanaf 3 jaar zijn met hun (groot)ouders van harte welkom om palmpasenstokken te komen maken. In verband met de inkoop van materialen graag opgeven via kliederkerkweesp@pg voor 22 maart a.s. Er wordt ook een mooi verhaal verteld en als afsluiting zijn er lekkere pannenkoeken.

Zondag 25 maart

Sunday Morning Classic

9,15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van ongeveer tachtig kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

'Concert voor 8 snaren'

11,15 uur | City of Wesopa

Koffieconcert met Fred Edelen en Sanne Hunfeld: 'Concert voor 8 snaren'. Op het programma staan werken van: Hoffmeister, J.S. Bach, Kodaly en Honegger. Entree € 12,50, kinderen tot 12 jaar € 5,-.

Bezichtiging Van Houtenkerk

12.00 uur | Van Houtenkerk

Elke vierde zondag van de maand is de Van Houtenkerk tussen 12:00 en 16:00 uur gratis te bezichtigen. Het 'Chocoladekerkje' heeft een prachtig authentiek interieur in de stijl van Berlages Nieuwe Kunst met Jugendstilkenmerken. Vrijwilligers vertellen over de historie en de architectuur.

Film: 'Paddington'

14.00 uur | City of Wesopa

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en is een graaggeziene figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt de beer zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een boek op het oog, maar dat wordt gestolen. Voor 6+. Entree € 5,-. Regie: Paul King,UK./Fr. 2017.

Maandag 26 maart

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en voor vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Koffie en entree gratis.

Meer bewegen voor ouderen

14..00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op via 0294-416081 of kom eens langs.

Thema-avond

19.30 uur | Casparus College

Hoe leer ik mijn kind omgaan met alcohol, drugs, gamen en social media? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer krijgen ouders op deze thema-avond van het Casparus College. Een avond vol feitjes, weetjes, handige tips en voorbeeldsituaties gespeeld door acteurs. Gratis entree voor alle ouders van leerlingen uit klas 1 t/m 4, ook van andere scholen. Ouders van kinderen in groep 8 die volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan, zijn ook van harte welkom. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Jellinek. Aanmelden: cc-ouderraad@gsf.nl.

Dinsdag 27 maart

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Sprookjes

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. In acht lessen leren de deelnemers wat schrijven en tekenen met elkaar te maken hebben en hoe je deze samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven en tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor juridisch advies. Neem alle papieren en contracten rond de kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 28 maart

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Paasbrunch

12.30 uur | Buurtkamer De Kastanje

Een gezellige paasbrunch in Buurtkamer De Kastanje. Een brunch gemaakt door de vrijwilligers. Opgeven in de Buurtkamer.

Ontmoet & Groet

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. Deelname € 20,- per team.

Donderdag 29 maart

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een bingo in haar clubhuis. Zaal open: 13.30 uur. Toegang: gratis.

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt.

Soul Music

20.00 uur | ZWAVE!

Elayne Lussenburg en Tineke Bruinenberg verzorgen een avondvullend programma met muziek voor de ziel. Inspirerende muziek op viool en piano. Entree: € 10,-. Opgeven via: info@zwave-weesp.nl.

Film: 'Three Billboards'

20.00 uur | City of Wesopa

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is een misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister komische wijze de revue laat passeren. Regisseur: Martin McDonagh. Tickets € 8,-.

Vrijdag 30 maart

Paasfeest Don Bosco

13.30 uur | Speeltuin Don Bosco

Opening van het speelseizoen met een gezellig paasfeest. Paaseitjes zoeken, leuke activiteiten in het clubhuis en natuurlijk volop spelen. Gratis voor leden. Kinderen van 2 jaar en ouder € 2,50 entree.

'Vroeger kon ik vliegen'

14.00 + 15.30 uur | City of Wesopa

De kinderen van De City Speelt spelen de voorstelling 'Vroeger kon ik vliegen' (6+). Over heimwee naar wat er geweest is. En over omgekeerde heimwee, naar wat er nog niet is. Elf kinderen kunnen niet slapen. Want slapen op een vreemde plek, dat lukt bijna nooit. Dat moet je eigenlijk niet eens proberen. Entree € 8,-.

Het gouden ei

14.00 uur | Museum Weesp

Kinderactiviteit in het museum. De burgemeester kan het gouden ei nergens meer vinden. Help jij hem dit kostbare voorwerp terug te vinden?

'Het nieuwe lied'

20.30 uur | Theaterpand Weesp

In de recent vernieuwde theaterzaal komen vier jonge, talentvolle theaterzangers 'Het Nieuwe Lied' brengen. Chansons, popnummers, smartlappen, en alles wat geen genrenaam heeft. Line-up: Kiki Schippers, Maarten Ebbers, Eefke den Held en Jan Groenteman. Tickets via theaterpandweesp.nl.

Zaterdag 31 maart

BCW Open Jeugdtoernooi

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Een uniek eendaags badmintontoernooi voor de jeugd van BCW waarin gespeeld wordt met nylon shuttles. Publiek is welkom.