Een werk van Simone Stawicki.
Een werk van Simone Stawicki.

4Arts voor de tiende keer in de synagoge tijdens de paasdagen

WEESP Voor de tiende keer op rij vindt er tijdens Pasen een kunstexpositie plaats in de Weesper synagoge, genaamd 4Arts 2018.

Elk jaar benadert keramiste Edith van Eijden-Calis andere kunstenaars om samen 4Arts te vormen. Dit jaar kunnen de bezoekers ook kennismaken met het werk van Hazel Ling (fotografie), Josée Bastiaenen (glassculpturen) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media).

Dit is er te zien:

* Edith van Eijden-Calis maakt keramiek. Als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om zich creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en nakedrakutechniek. Zij maakt themawerk in combinatie met andere materialen.
* Hazel Lings serie 'Daydream' is ontstaan op haar zolderkamer, waar ze met lichtinval en glaswerk haar eigen droomwereld creëerde. Door te spelen met kleuren en het opeenstapelen van meerdere foto's kwamen de surrealistische landschappen van 'Awakening' tot stand.
* Josée Bastiaenen beeldhouwt in glas. Als een beeldhouwer onttrekt zij sculpturen aan helder of gekleurd kristal. Via een proces van zagen, hakken, slijpen en polijsten maakt ze composities van visuele poëzie.
* Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte.

De feestelijke opening is zaterdag 31 maart om 15.00 uur door wethouder Peter Eijking, met een muzikale omlijsting van Lu Chu. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers de werken bekijken en bespreken met de makers.

www.4arts.eu