Verkiezings- cadeautje voor Don Bosco

WEESP Speeltuinvereniging Don Bosco heeft dinsdag 500 euro overhandigd gekregen, bijeengebracht door inwoners van Weesp.

Vorige week richtten vandalen vernielingen aan in de speeltuin aan de 's-Gravelandseweg. Dat was voor de politieke partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen reden om tijdens de verkiezingscampagne een inzamelingsactie te houden in de Verkiezingswinkel. Dat leverde 500 euro op, bedoeld om de beveiliging van de speeltuin te verbeteren. Leon de Lange overhandigde de cheque namens alle deelnemende partijen aan voorzitter Judith van den Briel van Don Bosco.


Dit jaar meer stemmentellers op de been

WEESP De gemeente Weesp had dit jaar extra stemmentellers aangesteld om de vele stemmen goed en snel te kunnen tellen en de verkiezingsuitslag bijtijds bekend te maken.

Normaal gesproken wordt het normale groepje van vier stembureauleden geholpen door één extra teller. Gisteravond konden de stembureaus rekenen op vijf extra tellers. "We verwachtten een hoge opkomst en daar kwam nog eens bij dat er voor drie verkiezingen geteld moest worden. Een hele klus", aldus Marcel Brittijn van de gemeente Weesp. Toen de stembureaus om 21.00 uur sloten, ging het tellen in volle vaart van start. Dat verliep goed, de eerste uitslagen werden nog voor 11.00 uur bekendgemaakt. Op de verkiezingsavond in het stadhuis waren vele mensen aanwezig. Niet alleen de kandidaten, maar ook andere betrokken burgers en de pers.


Paaseitjes raden na het stemmen

WEESP Bij Oversingel namen ze woensdag de gelegenheid te baat, zoals dat heet. Wie dit stembureau bezocht, kon meedoen aan een actie.

Voor of na het stemmen mocht men voor 1 euro raden hoeveel paaseitjes er in een grote glazen cilinder zaten. De opbrengst is voor de aanschaf van nieuwe stoelen voor in het restaurant.