Schoolvoetbal gaat van start

WEESP De komende twee weken wordt het schoolvoetbaltoernooi gespeeld bij FC Weesp aan de Papelaan. Vandaag (woensdag 27 maart) is de eerste wedstrijddag.

Ruim zevenhonderd kinderen uit de groepen 5-8 van alle Weesper basisscholen en de Jan Woudsmaschool in Driemond spelen maar liefst 186 poulewedstrijden. De weersvoorspelling is niet gunstig, dus de kinderen kunnen alle aanmoedigingen goed gebruiken. Tijd: van 13.00 tot 17.30 uur.

Gelijkspel voor FC Weesp

WEESP De Zondag 1 van FC Weesp heeft met dank aan inzet en een beetje geluk een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SCH'44.

In de eerste helft konden de Weespers nog aardig meespelen en kwamen zelfs op voorsprong door een prachtig afstandsschot. Na rust was het alleen nog maar tegenhouden. Dat lukt tot de laatste minuut, toen SCH'44 de verdiende gelijkmaker scoorde. FC Weesp blijft op de elfde plek staan, nu boven Abcoude dat verloor, maar onder DCG dat met 10 man een klinkende 6-2 overwinning behaalde op Nieuw Utrecht. De volgende wedstrijd vindt plaats op eerste paasdag. Dan komt koploper NVC uit Naarden naar Weesp.

Het zaterdagelftal heeft met ruime winst gewonnen van TOG uit Amsterdam. De wedstrijd was een kopie van een wedstrijd van twee weken eerder. Ook toen werd na een slechte eerste helft in de tweede helft ruim afstand genomen van de tegenstander. Ook de uitslag was gelijk: 7-1. Het zaterdagteam speelt met Pasen niet. Op zaterdag 7 april volgt de thuiswedstrijd tegen AS'80.