Donderdag in de City: de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' .
Donderdag in de City: de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' .

Woensdag 28 maart

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. Deelname € 20,- per team.

Donderdag 29 maart

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert een bingo in haar clubhuis. Om 14.00 uur gaan de balletjes rollen. Zaal open: 13.30 uur. Toegang: gratis.

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Soul Music

20.00 uur | Zwave

Elayne Lussenburg en Tineke Bruinenberg verzorgen een avondvullend programma met muziek voor de ziel. Inspirerende muziek op viool en piano. Entree: € 10,-. Opgeven via: info@zwave-weesp.nl.

Film: 'Three Billboards'

20.00 uur | City of Wesopa

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is een misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister-komische wijze de revue laat passeren. Regisseur: Martin McDonagh. Tickets € 8,-.

Paasklaverjassen

20.00 uur | Bar Olympus

Paasklaverjassen in Bar Olympus. Entree 5 euro. Er zijn mooie prijzen te winnen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Van tevoren aanmelden bij Bar Olympus of telefonisch 0294-419369.

Vrijdag 30 maart

Paasfeest Don Bosco

13.30 uur | Speeltuin Don Bosco

Opening van het speelseizoen met een gezellig paasfeest. Paaseitjes zoeken, leuke activiteiten in het clubhuis en natuurlijk volop spelen. Gratis voor leden. Kinderen van 2 jaar en ouder € 2,50 entree.

'Vroeger kon ik vliegen'

14.00 + 15.30 uur | City of Wesopa

De kinderen van De City Speelt spelen de voorstelling 'Vroeger kon ik vliegen' (6+). Over heimwee naar wat er geweest is. En over omgekeerde heimwee, naar wat er nog niet is. Elf kinderen kunnen niet slapen. Want slapen op een vreemde plek, dat lukt bijna nooit. Dat moet je eigenlijk niet eens proberen. Entree € 8,-.

Het gouden ei

14.00 uur | Museum Weesp

Kinderactiviteit in het museum. De burgemeester kan het gouden ei nergens meer vinden. Help jij hem dit kostbare voorwerp terug te vinden?

'Het nieuwe lied'

20.30 uur | Theaterpand Weesp

In de recent vernieuwde theaterzaal komen vier jonge, talentvolle theaterzangers 'Het nieuwe lied' brengen. Chansons, popnummers, smartlappen, en alles wat geen genrenaam heeft. Line-up: Kiki Schippers, Maarten Ebbers, Eefke den Held en Jan Groenteman. Tickets via theaterpandweesp.nl.

Zaterdag 31 maart

BCW Open Jeugdtoernooi

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Een eendaags badmintontoernooi voor de jeugd waarin gespeeld wordt met nylon shuttles. Publiek is welkom.

Nabil: 'Monopoly' (try-out)

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Nabil is een veelzijdige duizendpoot en op televisie is hij een begrip aan het worden. In de theaters is hij dit seizoen te zien met de try-outs voor zijn tweede avondvullende voorstelling en het belooft een even muzikale als humorvolle avond te worden .

4Arts 2018 Weesp

11.00 uur | Synagoge Weesp

Elk jaar benadert keramiste Edith van Eijden-Calis andere kunstenaars om samen 4Arts te vormen. Dit jaar kunnen de bezoekers ook kennismaken met het werk van Hazel Ling (fotografie), Josée Bastiaenen (glassculpturen) en Simone Stawicki (schilderijen, mixed media). De feestelijke opening is zaterdag 31 maart om 15.00 uur door wethouder Peter Eijking. De expositie is ook eerste en tweede paasdag te bezichtigen.

Zondag 1 april

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van circa tachtig kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Meer informatie: 06-21828530.

Dinsdag 3 april

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Dikke Jas Concert

12.30 uur | Van Houtenkerk

Christiaan de Jong speelt op versterkte klassieke gitaar en op dwarsfluit improvisaties n.a.v. thema's van Bela Bartok, J.S. Bach, C. Debussy, F. Chopin, Keith Jarrett en Charlie Parker. Entree: vrije gift.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Sprookjes

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. In acht lessen leren de deelnemers wat schrijven en tekenen met elkaar te maken hebben en hoe je deze samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven en tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor juridisch advies. Neem alle papieren en contracten rond de kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 4 april

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Scootmobieltocht

10.45 uur | Stadhuis Weesp

Scootmobieltocht van circa 15 km langs mooie plekken in Weesp en omgeving. Start: stadhuis Weesp om 10.45 uur. Kosten twee euro per deelnemer inclusief koffie bij ontvangst en een lunch na afloop. Info: buurtsportcoach ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27 62 19 43.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet, deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree.

Lezing Franca Treur

20.00 uur | Van Houtenkerk

De Bibliotheek en het Humanistisch Verbond organiseren een avond met schrijver Franca Treur. Net als in haar werk zoekt Franca Treur op een literaire avond naar verbinding. Aan de hand van haar werk snijdt ze thema's aan als: Wat betekent 'thuis' als je ergens bent weggegaan? Wat zijn de neveneffecten van sociaal stijgen? En wat kun je van jezelf laten zien en wanneer zwijg je uit respect? Entree € 12,50, leden van de bibliotheek en het Humanistisch Verbond betalen € 10,-.

Donderdag 5 april

Linedance

19,00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Digicafé

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Seniorweb verzorgt een presentatie over privacy en veiligheid op internet met praktische adviezen en tips. Bijvoorbeeld hoe herken je een nep-e-mail, hoe maak je een sterk wachtwoord en hoe voorkom je dat er schadelijke software op je computer wordt geïnstalleerd. Iedereen is van harte welkom en de entree is vrij.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Het Hart van Weesp

Deze avond zijn Annette van Ommeren en Annemarie Leurs de gastsprekers. Zij zijn beiden casemanagers en geven informatie over alles wat een casemanager doet en wat deze kan betekenen voor mensen met dementie en hun (mantel)zorgers. Er is ruimte om vragen te stellen. Gratis entree.

Film: 'Médecin de campagne'

20.00 uur | City of Wesopa

Regisseur Thomas Lilti ('Hippocrate') baseerde zijn film 'Médecin de campagne' op zijn eigen ervaringen als huisarts. Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Entree € 8,- .

Vrijdag 6 april

Duo Corelli: mandoline & harp

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Het virtuoze duo Ferdinand Binnendijk (mandoline) en Suzanne Zijderveld (harp) verzorgt een programma met muziek van Bach, Andriessen, Nino Rota, Piazzolla en Bartók. Deze jonge musici, net afgestudeerd, hebben al de nodige sporen in binnen- en buitenland verdiend. Beiden zijn actief in diverse ensembles en werken aan een cd.

Cabaret: André Manuel

20.30 uur | City of Wesopa

André Manuel gaat in zijn 632ste programma 'De Onzen' op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie, maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken. Entree € 16,50.

Zaterdag 7 april

Argus Kangoeroe Klup

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn van harte welkom in Sporthal Aetsveld om mee te spelen met de Kangoeroeklup van korfbalvereniging Argus. Er zijn leuke spelletjes met bal en hoepel en de kinderen krijgen na afloop een gezonde snack.

Zondag 8 april

Sunday Morning Classic

9,15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

9e Dag van Weesp

11,00 uur | De Adelaar

ASV De Vechtstreek verzorgt een kaartlees- en routebeschrijvingsrit voor auto's. Deze 9e Dag van Weesp is een voorbereiding op de 47e Nacht van Weesp. Info: www.asvdevechtstreek.nl.