De Weesper Avondvierdaagse is gered.
De Weesper Avondvierdaagse is gered. Foto: André Verheul

Ouders slaan handen ineen voor behoud avondvierdaagse

WEESP Even leek het erop dat het doek viel voor de Weesper avondvierdaagse. De huidige organisatie liet vorig jaar aan de scholen weten ermee te stoppen. Geen wandelfeest meer voor al die Weesper schoolkinderen? Dat kon natuurlijk niet. Dus stond er een groep ouders op om te kijken wat er mogelijk was. Het resultaat: een nieuwe avondvierdaagse-organisatie, met hierin ouders van álle Weesper scholen.

De avondvierdaagse in Weesp gaat dus ook dit jaar door en wel van maandag 28 tot en met donderdag 31 mei. Die beslissing is niet zomaar genomen. Een groep betrokken ouders stak de koppen bij elkaar en er werd met de achterban op de scholen gesproken. Voorwaarde was dat er vanuit iedere school minstens één ouder in de organisatie zou stappen.

Bij het op poten zetten van de avondvierdaagse komt namelijk veel kijken: van het aanvragen van vergunningen en het regelen van verkeersregelaars tot het snoeien van bereklauw op de routes. Er is speciaal voor de doorstart een stichting opgericht. Deze nieuwe organisatie gaat de uitdaging om het wandelfeest voor Weesp te behouden met enthousiasme aan.

Jarenlang hebben Chris en Marjan van Lom uit Muiden met grote inzet de avondvierdaagse in Weesp georganiseerd. Hun expertise gaat niet verloren, want zij helpen de nieuwe organisatie op weg. Inmiddels is ook de buurtsportcoach van Weesp, Ingmar Kolbrink, aangehaakt. Vanuit Versa Welzijn doet hij mee met een groepje inwoners, voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

De nieuwe organisatie timmert flink aan de weg maar kan nog wel hulp gebruiken, zowel financieel als met helpende handen. Wie hierin iets wil betekenen kan contact opnemen met 06-24 388 424 of A4Dweesp@gmail.com.