Verbrandings- oven van Abbott vat vlam

WEESP Een verbrandingsoven van Abbott heeft gistermiddag vlam gevat. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om het vuur te blussen.

De brand werd rond half drie gemeld nadat medewerkers het ontstane vuur niet onder controle kregen en de noodknop indrukten. Vaststaat dat het vuur in de oven zit en daar niet buiten is gekomen.

Vanwege de plaats van de brand, het fabrieksterrein, werd meteen groot alarm geslagen. De brandweer had het vuur al snel onder controle.


Gasnetwerk voor Lange Muiderweg

WEESP Bewoners van de Lange Muiderweg worden de komende weken aangesloten op het gasnetwerk. De aanleg wordt een hele klus.

De bewoners hebben wel gas, maar dat komt veelal van gastanks in hun tuin. Nu wordt er dus een leidingstelsel aangelegd. Dat werk gaat tot de zomer duren.

De werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen. Er wordt gewerkt langs de weg, maar soms ook op de weg. Verkeer kan daar last van hebben. Er wordt alleen doordeweeks gewerkt. 's Avonds en in het weekend is de Lange Muiderweg gewoon begaanbaar.

Een gasaansluiting na al die jaren doet bij sommigen de wenkbrauwen fronsen, omdat er juist wordt toegewerkt naar aardgasvrij wonen.


Ojee, wie zet nu het podium op?

WEESP In de aanloop naar de 47e Nacht van Weesp heeft ASV de Vechtstreek een kleine tegenslag moeten incasseren. Scouting Naarden is dit jaar niet in de gelegenheid het podium op te bouwen.

Daarom zoekt de vereniging nu een enthousiaste (vrienden)groep die het podium in elkaar wil zetten en na afloop ook weer uit elkaar wil halen. Daar staat een financiƫle vergoeding tegenover. Het gaat om de ochtend en de avond van zaterdag 12 mei. Handige harry's kunnen contact opnemen via informatie@nachtvanweesp.nl.