Uit het archief: Weespers geven altijd gul aan de voedselbank.
Uit het archief: Weespers geven altijd gul aan de voedselbank.

'Liefst 71 volle kratten werden ingezameld, de voorraad is weer geheel op peil'

WEESP Het WeesperNieuws biedt lezers de ruimte te reageren op nieuws en actualiteiten. De redactie maakt een keuze uit de inzendingen en kort reacties indien nodig in.

De toekomst van Weesp

Weesp o arme stede
Gij hebt in verleden
gestreden tegen de Spanjaard
en zijn kornuiten om ze
te weren van Uw muren
De strijd was zwaar
maar steeds verdween het gevaar
maar nu is de stad gezwicht
voor het ambtelijk gericht
der hoge heren
Uw wallen konden deze vijand
niet keren
Bestuurders van deze mooie stede
strijd voor Uw burgers
voor voorspoed recht en vrede
Cor Roetman

Voedselbank

Paaszaterdag hielden vrijwilligers van Voedselbank Weesp een inzamelingsactie bij Albert Heijn in winkelcentrum Hogeweij. Deze inzameling was noodzakelijk omdat de voorraad conservenproducten zienderogen was geslonken. Door onze stadgenoten werd met gulle hand gegeven. Liefst 71 volle kratten werden ingezameld, alsmede een bedrag in de collectebus. Alle gevers worden vriendelijke bedankt. De voorraad is weer geheel op peil.
Wim Koole
Coördinator Voedselbank Weesp

Reumacollecte

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Weesp voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart 2018 hebben zij met elkaar in totaal 5.917,70 euro opgehaald. Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.
Nelly Lijnsvelt