Donderdag in de City: de film 'Médecin de campagne'.
Donderdag in de City: de film 'Médecin de campagne'.

Woensdag 4 april

Boys only handbalbootcamp

18.45 uur | Sporthal Aetsveld

Beleef kracht, snelheid en techniek. Kom naar de gratis 'Boys Only Handbalbootcamp' (10-15 jaar) van We Have, georganiseerd door de Nederlandse Handbalbond. Aanmelden via www.handbalhelden.nl.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree.

Lezing Franca Treur

20.00 uur | Van Houtenkerk

De Bibliotheek en het Humanistisch Verbond organiseren een avond met schrijver Franca Treur. Net als in haar werk zoekt Franca Treur op een literaire avond naar verbinding. Aan de hand van haar werk snijdt ze thema's aan als: Wat betekent 'thuis' als je ergens bent weggegaan? Wat zijn de neveneffecten van sociaal stijgen? En wat kun je van jezelf laten zien en wanneer zwijg je uit respect? Entree € 12,50, leden van de bibliotheek en het Humanistisch Verbond betalen € 10,-.

Donderdag 5 april

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt.

Digicafé

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Seniorweb verzorgt een presentatie over privacy en veiligheid op internet met praktische adviezen en tips. Bijvoorbeeld hoe herken je een nep-e-mail, hoe maak je een sterk wachtwoord en hoe voorkom je dat er schadelijke software op je computer wordt geïnstalleerd. Iedereen is van harte welkom en de entree is vrij.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Deze avond zijn Annette van Ommeren en Annemarie Leurs de gastsprekers. Zij zijn beiden casemanagers en geven informatie over alles wat een casemanager doet en wat deze kan betekenen voor mensen met dementie en hun (mantel)zorgers. Er is ruimte om vragen te stellen. Gratis entree.

EHBO In de Homeopathie

19.00 uur | Het Lichthuis

Tweedaagse cursus EHBO in de Homeopathie. Een verzwikte enkel, vinger tussen de deur, wonden, maar ook hoest, griep en een hersenschudding kunt u zelf leren behandelen met homeopathie. Data: donderdag 5 en donderdag 12 april van 19.00 tot 22.00 uur. Kosten € 60,-. Opgeven bij www.homeopathiemeereboer.nl of tel. 0294-484417.

'Médecin de campagne'

20.00 uur | City of Wesopa

Regisseur Thomas Lilti ('Hippocrate') baseerde zijn film 'Médecin de campagne' op zijn eigen ervaringen als huisarts. Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Entree € 8,-.

Vrijdag 6 april

Duo Corelli: Mandoline & Harp

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Het virtuoze duo Ferdinand Binnendijk (mandoline) en Suzanne Zijderveld (harp) verzorgt een programma met muziek van Bach, Andriessen, Nino Rota, Piazzolla en Bartók. Deze jonge musici, net afgestudeerd, hebben al de nodige sporen in binnen- en buitenland verdiend. Beiden zijn actief in diverse ensembles en werken aan een cd. Entree € 15,- (inclusief pauzedrankje), jongeren tot 16 jaar gratis. Vrienden van Museum Weesp betalen € 10,-. Meer informatie over de musici is te vinden op www.stad-huisconcerten.nl.

Cabaret: André Manuel

20.30 uur | City of Wesopa

André Manuel gaat in zijn 632ste programma 'De Onzen' op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie, maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken. Entree € 16,50.

Zaterdag 7 april

Argus Kangoeroe Klup

9.00 Sporthal Aetsveld

Kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn van harte welkom in Sporthal Aetsveld om mee te spelen met de Kangoeroeklup van korfbalvereniging Argus. Er zijn leuke spelletjes met bal en hoepel en de kinderen krijgen na afloop een gezonde snack.

'The Big One'

20.30 Theaterpand Weesp

Try-out. Dames en heren, hooggeëerd publiek! Hier in het enige hol in uw stad waar ze op deze curiositeitenkaravaan een licht durfden te zetten: 'The Big One'! Flip Noorman en zijn band De Noormannen presenteren een nieuwe avondvullende voorstelling met een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water. Muzikale rariteiten denderen als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten, maar ook wandaden die de mensheid te bieden heeft, worden onversneden blootgegeven. Kom kijken als je durft. Tickets: € 10,- via theaterpandweesp.nl.

Zondag 8 april

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

9e Dag van Weesp

11.00 uur | De Adelaar

ASV De Vechtstreek verzorgt een kaartlees- en routebeschrijvingsrit voor auto's. Deze 9e Dag van Weesp is een voorbereiding op de 47e Nacht van Weesp en bestaat uit vier kleine trajecten van circa een uur met een korte pauze na twee trajecten. Start en finish zijn aan de Papelaan. Meedoen kan in verschillende klassen. Start vanaf 11.31 uur. Om 10.00 uur is er voor beginners een korte instructie. Deelnamegeld € 30,- per equipe. Info: www.asvdevechtstreek.nl.

SoWhat Familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

Een vrolijk lenteconcert vol kriebels, vlinders, sprinkhanen, kuikens in eierschalen, de bloemenwals en als primeur de eerste eenminuutversie van de Sacre du Printemps ter wereld. Komt dat zien! Met muziek van Tchaikovski, J. Strauss jr., The Beatles en vele anderen. Kaarten aan de deur € 7,50, kinderen € 5,-.

'Eerstelingen'

15.00 uur | Van Houtenkerk

Het Erard Ensemble legt zich toe op het op historische wijze uitvoeren van kamermuziek uit de Romantiek. Deze keer: 'Eerstelingen'. Op het programma: Beethoven – Eerste Vioolsonate, Brahms – Eerste Cellosonate en Schubert – Eerste Pianotrio. Toegang € 20,- inclusief pauzedrankje. Kaartverkoop via www.erard-ensemble.nl.

Maandag 9 april

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 OAZ-gebouw

Elke maandag wordt er met veel plezier koersbal gespeeld. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081 of kom eens langs.

Koffiemiddag Zonnebloem

14.00 De Wintertuin

Iedereen is welkom in De Wintertuin om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt 3 euro.

Dinsdag 10 april

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

DigiTaalhuis

11.00 Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 Gebouw Papelaan 99

Voor juridisch advies. Neem alle papieren en contracten rond de kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Sprookjes

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. In acht lessen leren de deelnemers wat schrijven en tekenen met elkaar te maken hebben en hoe je deze samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven en tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Woensdag 11 april

Spreekuur administratie

9.30 uur | Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Het thema is dit keer: 'Krijgt mijn kind voldoende rust?'.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet, deelname is kosteloos.

Opkomen voor jezelf

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

De Vrouwen van Weesp komen bij elkaar voor een thema-avond over opkomen voor jezelf en durven laten zien wie je bent.

Donderdag 12 april

Linedance

19.00 Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 april

Ophalen oud papier

Vanaf 08.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier op gehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 08.00 uur.

Doorlopend

Kunstexpositie

Het Lichthuis

Tot en met eind april is er een expositie van schilderijen van Ruud van der Duin. Het Lichthuis aan het Waagplein is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30-12.00 uur.

Weesp is water

Museum Weesp

Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. Vandaar dat Museum Weesp als thema voor de zomertentoonstelling heeft gekozen: 'Weesp is water'. De opening is vrijdag 6 april om 16.00 uur. Daarna is de tentoonstelling volgens de reguliere openingstijden te bezichtigen, zie museumweesp.nl