Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Ruime nederlaag voor FC Weesp

WEESP FC Weesp maakte zondag 1 april weinig kans tegen koploper NVC. Op eigen veld werd het 0-5 voor de voetballers uit Naarden.

FC Weesp zakt hierdoor naar de twaalfde plaats. Aan het eind van het seizoen degradeert nummer 14 en spelen de nummers 13 en 12 nacompetitie voor klassenbehoud. Zondag 8 april speelt FC Weesp uit tegen DCG, aanvang 14.00 uur. DCG is een directe concurrent voor de onderste plaatsen.

De Zaterdag 1 van FC Weesp was het paasweekend vrij. Op zaterdag 7 april volgt de thuiswedstrijd tegen AS'80, aanvang 14.00 uur.


Honderden kinderen in actie voor schoolvoetbal

WEESP Het regende flink, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd vorige week woensdag volop geschoolvoetbald op de voetbalvelden van FC Weesp.

De hele dag door stonden er zeker zevenhonderd spelers op het veld. Alle Weesper scholen deden mee, evenals de Jan Woudsmaschool uit Driemond. Vandaag (woensdag 4 april) is de tweede ronde.

Vanwege het schoolvoetbaltoernooi staat er tijdelijk een interactieve voetbalmuur bij FC Weesp, de Yalp Sutu. De voetbalmuur bevat 16 lichtgevende vlakken die oplichten als ze met een bal geraakt worden. Ook bevat de muur een snelheidsradar die de kracht van een schot meet. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen, zoals Colour Sutu, Shape Sutu, Penalty Sutu, Speed Sutu en een Fox Sport-spel. Niet alleen kinderen hebben er plezier van, ook de spelers van het eerste elftal hebben de Sutu al gebruikt, onder meer om te kijken hoe hard ze kunnen schieten. Het maximum kwam daarbij al boven de 100 km/uur uit.