Werk aan trailerhelling Nijverheidslaan van start

WEESP De aanleg van de trailerhelling aan de Nijverheidslaan is van start gegaan. De werkzaamheden zijn gisteren van start gegaan.

De openbare trailerhelling moet ervoor zorgen dat er straks aan de Nijverheidslaan gemakkelijk boten te water gelaten kunnen worden. Weesp heeft daar nu nog geen plek voor. De plannen voor de trailerhelling werden twee jaar geleden al gemaakt, maar het duurde even voor het een en ander van de grond kwam.

Toen er eenmaal gewerkt werd aan de herinrichting van de Nijverheidslaan werd de aanleg van de trailerhelling meegenomen, maar het vertraagde nog een keer omdat er tijdens het werk bodemverontreiniging werd geconstateerd. De grond moest eerst worden gesaneerd.

Herinrichting Nijverheidslaan

Het werk aan de trailerhelling start dinsdag en duurt tot halverwege juli. Eerst wordt er nog gewerkt aan een waterleiding en een riool en wordt de laatste vervuilde grond afgegraven. Daarna worden er damwanden geplaatst en gaat de feitelijke aanleg van de trailerhelling van start. Dan worden ook de werkzaamheden ten behoeve van de herinrichting van de Nijverheidslaan afgerond.


Deel van de Gooilandseweg anderhalve week afgesloten

WEESP Een deel van de Gooilandseweg gaat vanaf volgende week vrijdag voor anderhalve week dicht vanwege werkzaamheden. Het gaat om het stuk tussen de Dammerweg en het Hollands End (Ankeveen). Ook de aansluiting met de 's-Gravelandseweg gaat op slot.

De weg moet worden afgesloten omdat er gewerkt gaat worden aan het verbreden van de weg. Daarna wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. Fietsers kunnen er tijdens de werkzaamheden wel gewoon langs.

Informatieavond

Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt er morgen (woensdag 5 april) nog een informatieavond gehouden. Deze wordt gehouden in paviljoen Uit & Meer bij Fort Uitermeer en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.