Donderdag in de City of Wesopa: de film 'I, Tonya'.
Donderdag in de City of Wesopa: de film 'I, Tonya'.

Woensdag 11 april

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Opkomen voor jezelf

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

De Vrouwen van Weesp komen bij elkaar voor een thema-avond over opkomen voor jezelf en durven laten zien wie je bent.

Donderdag 12 april tot en met zondag 15 april

WCMF Kamermuziekfestival

Diverse tijden | Van Houtenkerk

Vijfde editie van het Weesp Chamber Music Festival, een initiatief van het internationale Navarra String Quartet. Vier dagen lang klassieke concerten voor jong en oud. Dit jaar staat Schubert centraal. Kijk op pagina 21 voor het programma. Uitgebreide informatie en kaartverkoop via www.weespchambermusicfestival.nl.

Donderdag 12 april

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Lezing over erfrecht

19.30 uur | Myosotis

Notaris Niels van der Griend verzorgt een lezing over erfrecht. Iedereen is welkom.

Film: 'I, Tonya'

20.00 uur | City of Wesopa

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. En dan neemt ze ook nog deel aan een complot om haar rivale Nancy Kerrigan te verwonden: een van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren. Regisseur: Craig Gillespie,VS. 2017. Entree: € 8,-.

Vrijdag 13 april tot en met zondag 15 april

'Onbekend'

Diverse tijden | City of Wesopa

Zestien jongeren van De City Speelt gaan op zoek naar wie ze zijn, waar ze zijn en wat ze eigenlijk aan het doen zijn. Zijn ze man of vrouw, gelukkig of eenzaam, verliefd of depressief, levend of dood? Ze stellen vragen en wachten op antwoorden. Want vroeg of laat komen die antwoorden, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Denken ze. Regie: Anne Stoop, regie-assistent: Sem Jonkers. Tickets: € 9,- via wesopa.nl.

Vrijdag 13 april tot en met zaterdag 14 april

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

Zaterdag 14 april

Kledinginzameling Cordaid

9.00 uur | Laurentiuskerk

Inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood van Cordaid. Van 09.00 tot 12.00 uur worden gebruikte en nog bruikbare kleding en schoenen ingezameld bij de Laurentiuskerk aan de Herengracht. De opbrengst komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

Tot 12.30 uur bent u van harte welkom met uw kapotte spullen, van waterkoker tot wekker. Ingang Jan Gortersteeg.

Talent voor een tientje

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Twee knettergoede, totaal verschillende solovoorstellingen voor de prijs van één! Merel Baldé maakt Nederlandstalige pop/R&B/disco/kleinkunst/nederhop met een knipoog naar de jaren 80. Ze zet het publiek op zijn kop met catchy liedjes, rook, wind, wapperende haren, aluminiumfolie en een discobol. Daarna Pepijn Schoneveld met 'Stante pede', dat betekent op staande voet, meteen, nu. Want als Pepijn iets wil, dan wil hij dat nu meteen. Entree 10 euro. Tickets via theaterpandweesp.nl.

Zondag 15 april

Emma's Lentetoer

9.30 uur | Clubhuis TFC Weesp

Toer Fiets Club Weesp houdt Emma's Lentetoer (35, 70 of 100 kilometer). De opbrengst van dit fietsevenement is voor de realisatie van een vernieuwde afdeling voor te vroeg geboren baby's in het Emma Kinderziekenhuis AMC. De start is tussen 9.30 en 11.00 uur. Alle routes zijn gepijld en beschikbaar op gps en papier. Inschrijven kan via tfcweesp.nl of bij de start. Kosten € 10,-.

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur.

Langs de topstukken

14.00 uur | Museum Weesp

Tijdens de Nationale Museumweek kunnen bezoekers in Museum Weesp genieten van een rondleiding langs de topstukken. Aan de hand van een ervaren gids wordt men geleid langs de meest bijzondere en waardevolle objecten uit de collectie. Kosten: toeslag van € 2,- op de entreeprijs.

Maandag 16 april

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.


Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081, 06-10 585 167 of kom eens langs.

Dinsdag 17 april

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor juridisch advies. Neem alle papieren en contracten rond de kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Sprookjes

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. In acht lessen leren de deelnemers wat schrijven en tekenen met elkaar te maken hebben en hoe je deze samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven en tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Woensdag 18 april

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. Deelname kost € 20,- per team.

Donderdag 19 april

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Muziek in Huis

19.00 uur | De Hogeweyk

Het Van Egeren – Marelje Duo verzorgt een klassiek concert in De Hogeweyk. Entree € 7,50.

PuberOuderCafé

19.45 uur | Bibliotheek Weesp

Wil jij weleens van andere ouders horen hoe zij met hun pubers omgaan? Wil jij je ervaringen en tips delen? Kom dan naar het PuberOuderCafé in de bibliotheek. Van 20.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Aanmelden via info@cjgweesp.nl.

Bingo Aetsveld

20.00 uur | Bar Olympus

Gezellige bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 06-40027274.

Film: 'The Insult'

20.00 uur | City of Wesopa

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijn. Regie: Regisseur: Ziad Doueiri, Fr./Liban. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 20 april

Klaverjassen bij FC Weesp

20.00 uur | FC Weesp

Iedere derde vrijdag van de maand is er klaverjassen bij FC Weesp. Het klaverjassen is onderdeel van een klaverjascompetitie, maar er kan ook gewoon een avondje worden gekaart. Zaal open om 19.30 uur. Entree € 3,50.

Zaterdag 21 april

Kangoeroe Klup Argus

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In Sporthal Aetsveld kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

doorlopend

Kunstexpositie

Het Lichthuis

Tot en met eind april is er een expositie van schilderijen van Ruud van der Duin. Het Lichthuis aan het Waagplein is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30-12.00 uur.

Weesp is water

Museum Weesp

Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. Vandaar dat Museum Weesp als thema voor de zomertentoonstelling heeft gekozen: 'Weesp is water'. De tentoonstelling is tijdens de reguliere openingstijden te bezichtigen, zie museumweesp.nl