Annika Westgeest rent graag naar én door het Diemerbos.
Annika Westgeest rent graag naar én door het Diemerbos.

De mooiste hardloopplekjes

WEESP De omgeving van Weesp is uitermate geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop op 24 juni laat de organisatie ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord.

Wie?

Annika Westgeest (39) verhuisde toen ze 5 jaar was met haar ouders vanuit Alkmaar naar Canada. Na haar opleiding besloot ze, met een tussenstop van drie jaar in Engeland, terug te gaan naar Nederland. In eerste instantie woonde ze in Amsterdam, maar toen ze een keer in Weesp kwam werd ze spontaan verliefd op ons stadje en kocht hier in 2010 een appartement. Annika zit in de opstartfase van een professionele carrière als fotograaf. Ze fotografeert graag buiten in de natuur. Tijdens het hardlopen ontdekt ze soms prachtige landschappen en bijzondere plekjes, waar ze dan later met haar camera naar teruggaat. Annika is trouwens zo gek op het mooie Weesp dat ze de stad ook graag vastlegt op de foto. Als je Annika opzoekt op Instagram zie je prachtige foto's voorbijkomen.

Annika's mooiste hardloopplek?

Over de Muiderspoorbrug naar het Diemerbos. Annika zegt hierover: "Als ik vanaf de Muiderspoorbrug het Diemerbos in ren, dan ben ik elke keer weer onder de indruk van het landschap. De stad en de natuur 'ontmoeten' elkaar hier. Je rent midden door de natuur, maar de A1 en de spoorbrug horen ook bij het plaatje. Elke keer als ik hier ren is er weer wat veranderd: dan staan er bijvoorbeeld ineens allemaal paarse bloemen in bloei. Als ik door het Diemerbos ren kom ik echt tot rust."

Fotowedstrijd

Heb jij een favoriete hardloopplek in of rond Weesp? Laat het ons weten via onze website www.vechtloop.nl/foto en maak kans op een diner voor twee.