Bak voor pmd- en restafval minder vaak geleegd

vervolg van pagina 1

Het ophalen van het afval gaat vanaf januari 2019 veranderen. Pmd- en restafvalcontainers worden dan nog maar één keer in de drie weken geleegd. De frequentie van de groenbak gaat in het snoeiseizoen (maart-november) naar wekelijks. Het papier blijft eens per maand.

Het leveren van de oranje pmd-containers gebeurt niet alleen in Weesp, maar ook in Gooise Meren en Hilversum. Dat gebeurt in de periode van 1 mei tot en met 22 juli. Gooise Meren is als eerste aan de beurt, wanneer Weesp precies aan de beurt is, moet nog worden vastgesteld. De woordvoerster van de GAD laat weten dat er minder reacties zijn dan vorig jaar, toen de pmd-container in Huizen, Laren en Blaricum werd ingevoerd. Op de nieuwe containers zit aan de zijkant een sticker met barcode waarop staat voor welke afvalsoort de container bedoeld is en bij welk adres de container hoort. De term 'kliko' wordt door de GAD niet meer gebruikt, want die hoort bij de vorige leverancier van de containers. De huidige leverancier noemt ze 'sulo's', maar die naam is nog niet ingeburgerd.

Wel en niet

Op de website van de regionale afvaldienst staat nadere informatie en antwoord op veelgestelde vragen. Daar staat ook wat er wel en niet in de pmd-bak thuishoort. Een leeg melkpak (karton) bijvoorbeeld wel, maar een lege chipszak (folie) weer niet.

www.gad.nl/containers