Herinrichting lokt gevaarlijk rijgedrag uit, meent Buurtpanel Zuid.
Herinrichting lokt gevaarlijk rijgedrag uit, meent Buurtpanel Zuid.

Van de lezers

Rondjes wijk Zuid 2

Op 3 juli 2017 is eindelijk een verkeersbesluit voor wijk Zuid 2 genomen. Dit kwam tot stand in samenwerking met een door de gemeente ingehuurde onafhankelijke verkeersdeskundige en het toenmalige buurtpanel. De manco's na de herinrichting in 2010 in de huidige circulatie staan helder beschreven in zijn rapportage: inconsistent beeld met onlogische en onduidelijke rijroutes, binnen de wijk geen herkenbare route aanwezig. Dit lokt gevaarlijk rijgedrag uit dat onveilige situaties geeft en dat nog steeds elke dag te zien is in deze wijk. Hij kwam met drie betere alternatieven. Het toenmalige buurtpanel koos ervoor de routering uit te laten werken die het meest overeenkwam met de route zoals die was voor de herinrichting sinds de jaren 50, namelijk Diepenbroickpark richting Utrechtseweg. Voor alle bewoners zijn de stappen te volgen via buurtpanelavonden, verslagen en publicaties in het WeesperNieuws. Open communicatie, beter kan niet. Een groepje bewoners blijkt bij de presentatie tóch ontevreden en gaat deuren langs. Men heeft na acht maanden 52, merendeels gekopieerde, bezwaren verzameld. Dit groepje claimt namens de meerderheid van de wijk te spreken, wat B & W voor waar aannemen. Hoezo? Vreemd in het proces is dat het buurtpanel nadrukkelijk door twee wethouders is gezegd geen handtekeningen te verzamelen. Tóch een rondje door slechts een deel van de wijk gedaan: 111 handtekeningen ter ondersteuning van het verkeersbesluit van juli 2017 in nog geen drie dagen. Het bredere draagvlak ligt dus bij het besluit van 3 juli 2017! Bij nogmaals raadplegen van de verkeersdeskundige schreef deze: "Ik blijf onverkort achter de aanbeveling staan die samen met de werkgroep is opgesteld." Het besluit is op onjuiste gronden van tafel geveegd en vraagt om een vlotte herziening.
Marieke Grijpink, namens Buurtpanel wijk Zuid min één lid

Grasveld Blauwschildershof

Ik wil mijn ongenoegen uiten over het grasveld achter het Blauwschildershof. Mijn tuin moet aangelegd worden, maar de tuinlieden kunnen met de materialen niet achter het huis komen omdat het daar één grote modderpoel is. Je kunt hier als bewoner alleen komen met kaplaarzen aan. Ik lees het volgende van de gemeente: 'De gemeente kan schade veroorzaken. Dat kan door iets dat de gemeente heeft gedaan of juist niet heeft gedaan. Bijvoorbeeld door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen, gemeentelijke werkzaamheden of door voertuigen van de gemeente. Hebt u schade door de gemeente? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen. U moet bewijzen dat de gemeente iets niet goed heeft gedaan. Is dat het geval? Dan krijgt u de schade vergoed.' Dit lijkt mij een typisch geval van schade aangebracht door de gemeente. Mijn tuin kan niet aangelegd worden, ik zag vorige week ook dat grasmaaiers niet verder konden omdat de wielen wegzakten. Eerdaags krijgen wij van de GAD nieuwe afvalbakken die kunnen we zo niet eens achter neerzetten. Gemeente, doe er wat aan!
H. Seegers,
bewoner Blauwschildershof

VVV

Weesp presenteert zich als Toeristenstad. Maar waar is de VVV gebleven? Onlangs ontmoette ik vier Franssprekende mensen die naar de VVV op zoek waren. Ik was ze behulpzaam door even op mijn schermpje te kijken waar de VVV naartoe was verhuisd. Wat blijkt: sinds de sluiting van de boekhandel is er geen VVV-balie meer in Weesp. Deze mannen hadden voor vijf dagen verblijf geboekt in Weesp en wilden informatie over activiteiten en het openbaar vervoer. Bij het Stadskantoor heb ik toen enige informatie opgehaald voor deze toeristen. Ik vind het beschamend dat er geen actie is ondernomen om de VVV elders te vestigen. Als we graag toeristen willen trekken, moeten we ook zorgen dat ze behoorlijk van informatie voorzien worden. Wie doet hier iets aan? Het toeristen seizoen staat voor de deur!
Bertie Reyers-Sikkes

'Het besluit is op onjuiste gronden van tafel geveegd'