The Victory(in zwart-geel) verslaat Avanti en stelt hiermee de titel veilig.
The Victory(in zwart-geel) verslaat Avanti en stelt hiermee de titel veilig. Foto: Barry Stoffers

Victory door naar eerste divisie

WEESP De tafeltennissers van The Victory 1 zijn zaterdagmiddag kampioen geworden. Het team promoveert hierdoor naar de eerste divisie. Het is voor het eerst in de historie van de Weesper vereniging dat The Victory zo hoog gaat spelen.

door Marieke van Veen

De Weespers speelden thuis tegen Avanti uit Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland), de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. TTV moest minstens zeven punten halen om het kampioenschap in de wacht te slepen. Dat lukte, want het werd uiteindelijk 8-2.

The Victory is al een tijdje bezig aan een enorme opmars. Vorig jaar werd het team kampioen in de derde divisie en promoveerde hierdoor naar de tweede divisie. Om op dat niveau te kunnen meedraaien werd er versterking van buitenaf aangetrokken. Speler Frank van der Wurff: "Met Hans den Blanken uit Hilversum erbij hadden we al een enorme versteviging van ons team. Hierdoor kregen we al een behoorlijke zekerheid om in de tweede divisie te kunnen blijven en misschien zelfs bovenin mee te kunnen draaien. Later voegde Arthur Reinholds uit Letland zich bij ons. Wij kennen hem van trainingskampen in Hongarije en hij is in zijn thuisland nationaal kampioen tafeltennis. Hij is eigenlijk te goed voor dit niveau. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij hier nog geen enkele wedstrijd heeft verloren."

Van der Wurff kijkt uit naar het spelen in de eerste divisie: "De club is er klaar voor. Afgelopen zomer is ons onderkomen verbouwd en we voldoen aan alle eisen. Als team zullen we echt aan de bak moeten. We hebben eerder bij andere clubs al wel enige eerstedivisie-ervaring opgedaan, maar we zullen flink moeten trainen. Het worden hoe dan ook mooie wedstrijden."