Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Like de bij

Stefan: "Jan, er zijn weer malafide klusjesmannen actief in de Gooi en Vechtstreek. Ze maken meer kapot dan ze repareren en je betaalt dus uiteindelijk de hoofdprijs."
Jan: "En in mijn wereld lees ik net in de zaterdagkrant dat er collega-muzikanten zijn met gelogen fans. 140 nepaccounts en trollenlegers die de schijn hooghouden."
Stefan: "Och ja, dat verhaal van Dotan. Is dat waar dan? Want misschien dat Dotan de waarheid liegt en dat hij het zelf niet weet!"
Jan: "Ik heb me al een tijd geleden neergelegd bij de gevolgen van de 'modern times'; hele naties worden in stand gehouden door trollenlegers. De tv-industrie is een groot Voice of Holland-nepaccount, Google-huisartsen… Sport is een onlinecasino geworden met sporters die met de juiste doping de hoofdprijs winnen die ze een paar jaar later alweer mogen inleveren. Vogelnestje met camera’s… privacyschending van de bosuil! Zangers die vroeger altijd vals zongen zingen nu ook live loepzuiver…"
Stefan: "En jij legt je erbij neer. Als een sporter doping gebruikt en hij is positief na een controle, dan wordt hij toch gediskwalificeerd? En dan wint toch nummer 2? Als een minister liegt, moet-ie toch ook naar de Koning?"
Jan: "Ja, en dan is nummer 2 nummer 1 geworden. Die is heel zuiver en transparant de nieuwe winnaar."
Stefan: "Om te winnen is in principe alles geoorloofd."
Jan: "Precies, dus ik like de verliezers."
Stefan: "…Dat komt mooi uit, ik ga donderdag heel Nederland proberen te bevruchten middels een spectaculaire zaadlozing voor de grote verliezer op dit moment: de bij… 'Like de bij' zeg ik, en strooi het zaad op elke stukje braakliggend terrein."
Jan: "Dat is de juiste flower power!"
Stefan: "Doe je mee?"
Jan: "Ik heb donderdag een klusje... Wat elektra/loodgieterdingetjes repareren bij mensen thuis."
Stefan: "Jij? Ik wist niet dat jij dat kon?"
Jan: "Ik word er steeds handiger in, krijg ook heel leuke reviews op mijn account= #kooper/muziek/communicatie/gespecialiseerd/in#elektriciteiten#loodgieterij#gooienvechtstreek
Stefan: "Like en hou vol!"
Jan: "Hou vol!"