FC Weesp zaal 1 kampioen

WEESP Het eerste zaalteam van FC Weesp is maandagavond kampioen geworden in de eerste klasse.

De Weespers speelden in Sporthal Aetsveld tegen Husky. Door met 12-6 van deze club te winnen, stelde het team de titel veilig. FC Weesp is nu al niet meer in te halen.

Voetbaldames stellen teleur

WEESP Na twee weken vrij te zijn geweest, was het afgelopen weekend voor de vrouwen van FC Weesp weer tijd om een potje te voetballen. Afgelopen zondag stond Zwanenburg op het programma. Het werd voor de Weespers een zware en teleurstellende wedstrijd.

De vrouwen van FC Weesp begonnen zwak. Door veel balverlies en slechte communicatie kon Zwanenburg al gauw op een 4-0 voorsprong komen. Vanaf dat moment liepen de vrouwen helemaal achter de feiten aan. In de rust werd besproken waar het beter zou kunnen. In de tweede helft gingen de vrouwen van FC Weesp sterk van start. Ze kwamen meer op de helft van Zwanenburg en de 4-1 leek in de maak. Roosje Kemmink werd in het 16 metergebied door twee tegenstanders naar de grond geduwd, wat resulteerde in een penalty, maar die belandde op de paal. De vrouwen van FC Weesp gingen wat vrijer voetballen. Ze wisten dat er niks te verliezen was en gingen achterin vaak 1-1 spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie solo van Sanne van Dalen, die de eerste treffer sinds drie maanden voor FC Weesp binnenschoot. Als antwoord hierop gaf Zwanenburg even gas en tikte er nog twee doelpunten in. Eindstand 6-1.