Drama bij brand in woning

WEESP De ernst van de situatie werd pas langzaam duidelijk. Aan de Pastoor Jansenstraat bestormde de brandweer vrijdagmiddag een woning die vol rook stond. De zaak was snel onder controle. Enige tijd later werd in de woning een dode man aangetroffen.

Rond kwart voor vijf sloegen buren alarm nadat ze een klap hoorden en rook in de woning zagen. De twee brandweerlieden die als eerste ter plaatse waren, braken de voordeur open. Korte tijd later kwam een van hen met een dode kat naar buiten. De bewoonster van het pand was op dat moment niet thuis en kwam ongeveer een half uur na de melding in allerijl aan. Ze werd meteen door buren opgevangen. Rond die tijd verschenen er medische hulpverleners. Niet veel later werd het slachtoffer per brancard naar buiten gebracht. Alom werd geschokt gereageerd. De politie heeft (nog) niet bekendgemaakt wat het onderzoek naar de doodsoorzaak en het ontstaan van de brand heeft opgeleverd. Omwonenden houden rekening met suïcide. (Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.)

Nog een brand

Op maandag was er aan de Waarschapsstraat in Weesp een kleine brand in een woning. Eén persoon is hierbij gewondgeraakt en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

pagina 5: Storing bij alarmcentrale