Vanaf links: Femke Keesman, trainster Amber Koeman en Bo Smulders.
Vanaf links: Femke Keesman, trainster Amber Koeman en Bo Smulders. Foto: WVGV

Bo Smulders naar NK turnen

WEESP Voor het eerst in lange tijd en misschien zelfs voor het eerst in de geschiedenis van WVGV gaat een turnster van de Weesper gymnastiekvereniging meedoen aan het Nederlands kampioenschap. Het gaat om Bo Smulders, dochter van fotograaf Edwin Smulders en model/presentatrice Anouk Smulders.

Bo Smulders en Femke Keesman maakten zaterdag hun opwachting in de halve finale in Leek, op het een-na-hoogste niveau van Nederland. Bo turnde prachtig en haalde een vierde plek op de meerkamp. Zij is hiermee door naar het NK op 9 juni in Almelo. Ook haalde zij de toestelfinale balk, die is op 10 juni in Almelo. Femke turnde ook netjes en liet progressie zien. Alleen het rek, waar zij vaak het hoogst scoort, ging nu niet goed. Deze aftrek zorgde ervoor dat zij helaas niet doorstroomt naar het NK.

Afgelopen weekend waren ook de regiofinales van de districtsniveaus. Kimani Anches werd in haar categorie 2e, Lies Attema 3e, Petra Betram 3e, Gaby Kansil 4e. Zij zijn samen met Sascha Kieft en Jasmine Fleming door naar het Districtkampioenschap. De recreatiemeisjes turnden in Huizen. Aimée Floore, Indy Verbrugge en Tirza Duijn wonnen brons in de jongste categorieën (2011/2010). Nova van Haaften (2009) werd 2e. Georgiana Gönul en Sofie Bakker (2008) werden 3e en 5e.