FC Weesp vs Vriendenschaar.
FC Weesp vs Vriendenschaar. Foto: Anouk van den Burg

FC Weesp blijft op onveilige plek

WEESP De Zondag 1 van FC Weesp heeft afgelopen weekend een onnodige nederlaag geleden tegen Vriendenschaar uit Culemborg. FC Weesp staat hierdoor nog steeds op een onveilige twaalfde plaats met slechts één punt voorsprong op nummer 13 (PVC) en nummer 14 (PVCV), die beide wonnen.

De eerste helft tussen Weesp en Vriendenschaar verliep redelijk gelijkwaardig met enkele grote kansen over en weer. Het venijn zat hem in de laatste minuut. De voorzet van een rechtsback werd bij de eerste paal binnengeschoten door een spits van Vriendenschaar. Hierdoor ging FC Weesp met een 0-1-stand de rust in.

De tweede helft kwam Vriendenschaar goed uit de startblokken. De nummer 10 liep zich vrij en plaatste een bal in de korte hoek: 0-2. Halverwege de tweede helft kwam FC Weesp terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerkant van Oseanu Doorn werd door Rinaigel Ogenio bij de tweede paal binnengekopt: 1-2. FC Weesp bouwde de druk verder op in de jacht op de gelijkmaker. Die hing ook in de lucht, alleen besliste Vriendenschaar de wedstrijd een kwartier voor tijd in de omschakeling. Rond de middellijn onderschepte Vriendenschaar de bal. Direct werd de nummer 10 de diepte in gestuurd. Hij kon alleen door op de keeper van FC Weesp en plaatste de bal goed in de hoek. Met deze 1-3 werd was de wedstrijd gespeeld. Er kwamen nog kansen over en weer, maar geen goals.

FC Weesp heeft best een aardige pot gespeeld, maar het zat gewoon niet mee in de afronding. FC Weesp moet nog wat punten gaan halen. Dit zal volgende week niet eenvoudig zijn. Dan staat Elinkwijk uit op het programma. Elinkwijk is door een goede reeks wedstrijden ondertussen op de vierde plaats terechtgekomen.