Kindertriatlon verhuist naar de Vecht: 15 juli eerste editie

WEESP De Weesper Kindertriatlon wordt vanaf dit jaar de Weesper Jeugd Triathlon (met een h). Het parcours wordt uitgezet rond Sportpark Vechtoever aan de 's-Gravelandseweg en de eerste editie is op 15 juli.

Onder aanvoering van Koen Beenken groeide de kleinschalig begonnen kindertriatlon uit tot een succesvol en druk evenement. Bij de veiligheid mochten op het laatst dan ook vraagtekens gezet worden. Na tien jaar stopte Beenken ermee. Hij deed een oproep om de organisatie van hem over te nemen. Paula van der Pouw, Marc Schouten, Sandra Varkevisser, Lambert Morsink en Deborah Schouten pakken dat nu op. Het is meteen het sein om alles over een andere boeg te gooien. Zo wordt van locatie gewisseld: niet de Vest, maar de Vecht wordt het strijdtoneel. Het zwemmen is in de Vecht, het fietsen over de 's-Gravelandseweg en het hardlopen rond de hockeyvelden. Dat is in overleg met de gemeente vastgesteld. De nieuwe aanpak moet zorgen voor een veiliger parcours, legt Marc Schouten uit.

Laagdrempelig

Er komt onderscheid tussen recreanten en de jeugd en junioren die al wat langer met triatlon bezig zijn. Dat betekent verschillende startseries, ingedeeld naar leeftijd en sterkte. De kinderen starten niet meer per twee, maar in groepen van vijftien. De kinderen die vaker triatlons doen, komen 's morgens aan de beurt. De middag is voor recreanten en beginners. "Door de fanatiekelingen en de recreanten te scheiden, hopen we dat het voor beide groepen leuker wordt. Het laagdrempelige karakter moet zeker blijven." Aan de andere kant is er ook de ambitie om het evenement deel uit te laten maken van het juniorencircuit van de Nederlandse Triathlonbond. Iedereen van 7 tot en met 18 jaar kan inschrijven op de website.

www.weesperjeugdtriathlon.nl