Binnenkort te koop: senioren-woning in Weespersluis

WEESP De volgende fase van Weespersluis telt 160 woningen, met daarin ook een hof met verandawoningen voor senioren. De verkoop start in mei/juni.

Het gaat om woningen die in kleine rijen worden gebouwd, maximaal 7 woningen aaneengesloten. Het wordt een gevarieerde buurt met herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande landhuizen, waarvan het merendeel grenst aan groen. De woonoppervlaktes variëren van 90 m² tot 200 m². Weespersluis is de grote stadsuitbreiding in de Bloemendalerpolder. De in totaal 2750 woningen worden onderverdeeld in drie wijken, waarvan Lanenrijk de eerste is. Elke wijk wordt in de komende jaren in fases gebouwd (buurt voor buurt). De eerste 179 woningen waren in een mum van tijd verkocht. De bouw van de eerste 24 woningen is onlangs gestart.


Meer opvang kwetsbare peuters

WEESP De opvangmogelijkheden voor peuters met een ontwikkelingsachterstand worden volgend jaar verruimd.

Dat is het gevolg van landelijke wetgeving en een daarop inhakend besluit van de Weesper gemeenteraad. Nu nog wordt de opvang voor kinderen met een VVE-indicatie aangeboden bij drie peuterscholen. Vanaf 2019 mogen alle locaties voor peuteropvang in Weesp een gesubsidieerd VVE-aanbod verzorgen, mits ze op voorhand positief zijn geïnspecteerd door de GGD op de wettelijke en gemeentelijke kwaliteitseisen. Volgens de gemeente telt Weesp ongeveer 60 peuters met een VVE-indicatie.


Amsterdam heeft er zin in

WEESP Amsterdam verheugt zich op de nauwe samenwerking met Weesp.

"Weesp blijft Weesp en Amsterdam blijft Amsterdam, maar door deze fusie zullen beide steden nog meer uit zichzelf kunnen halen. Op een mooie samenwerking", schrijven wethouder Van der Burg en gemeentesecretaris Van Gils in een open brief.