De Dierenambulance zoekt thuistelefonisten.
De Dierenambulance zoekt thuistelefonisten. Foto: Marieke van Veen

Vrijwilligerswerk

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn biedt deze week de volgende vacatures aan.

Samen iets ondernemen

Twee zelfstandig wonende cliƫnten in Weesp zijn op zoek naar iemand om samen gezellige activiteiten mee te doen. De een wil graag fietsen, wandelen, winkelen, nagels lakken, knutselen of koffie drinken. De ander wil graag samen met iemand op stap naar het bos, museum of markt. Echt eropuit. Organisatie: Sherpa.

Thuistelefonist
Dierenambulance

De Dierenambulance Gooi en Vechtstreek is een vrijwilligersorganisatie die zorg draagt voor het vervoeren van dieren en het registreren van gevonden en vermiste dieren. Daartoe zijn drie ambulances beschikbaar. Er zijn twee medewerkers in loondienst. Voor het overige worden de taken verricht door enkele tientallen vrijwilligers. De Dierenambulance Gooi en Vechtstreek zoekt telefonisten. Dit vrijwilligerswerk kan vanuit huis worden verricht. Bij de telefonisten komen de noodoproepen binnen. Vervolgens stuurt de telefoniste een chauffeur naar de plaats van de oproep. De telefonist moet ook als het druk is overzicht houden en prioriteiten weten te stellen. Hij/zij blijft rustig en beleefd en kan uiteraard goed luisteren. Er wordt gewerkt met een geautomatiseerd registratiesysteem, dus enige kennis van computers of de intentie om ermee te leren werken is gewenst. Organisatie: Stichting Dierenambulance Gooi en Vechtstreek.

Groepsmaatje
Ontmoet en Groet

Het groepsmaatje is een 'mensenmens' voor de kwetsbare mensen die komen naar de Ontmoet en Groet-bijeenkomsten op woensdagmiddag. Hij/zij denkt mee bij het invullen van de middagen en is goed bekend in de omgeving wat betreft wandelingen en fietstochten. Organisatie: Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek, afdeling Weesp

Gastvrouw/heer woning
verpleeghuis Hogewey

Ondersteuning in woning bij ontbijt, lunch of diner. Krant voorlezen, spelletjes doen, wandelen, boodschappen doen. Cliƫnten brengen en halen van/naar leefplezieractiviteiten. Organisatie: Vivium zorggroep, Hogewey.

Assistentie servicelijn
verpleeghuis Hogewey

Op verzoek van leiding en woningen verschillende werkzaamheden verrichten, zoals ophalen bed, matras en afleveren spullen. Organisatie: Vivium zorggroep, Hogewey.

Inloopspreekuur elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur op Papelaan 99, Weesp. Afspraak maken? Bel met (035) 6231100 of mail naar vcweesp@versawelzijn.nl.

Meer informatie op versavrijwilligerscentrale.nl.