Het eerste zaalteam van FC Weesp is kampioen.
Het eerste zaalteam van FC Weesp is kampioen.

Nooit trainen, wel naar hoofdklasse

WEESP Het was maar een klein berichtje vorige week op de sportpagina van het WeesperNieuws: het zaalteam van FC Weesp was kampioen geworden. Onterecht eigenlijk, want dit nieuws verdient meer aandacht. Het team promoveert namelijk naar de hoofdklasse. Nooit eerder speelde een (zaal)team van FC Weesp zo hoog.

door Marieke van Veen

"We hebben een fantastisch seizoen achter de rug", vertelt speler Remi Lok trots. "We hebben twee keer verloren, één keer gelijkgespeeld, en voor de rest hebben we alles gewonnen."

Bij de kampioenswedstrijd thuis in Sporthal Aetsveld zaten er minstens honderd supporters op de tribune. "Normaal zit er geen hond", lacht Lok. Weesp won met 12-6 van Husky. Michel van Gemert was een van de Weespers in het publiek: "FC Weesp nam al in de eerste helft ruim afstand van het Hilversumse Husky en met een 5-1 voorsprong werd de rust bereikt. Na de rust werd het nog even spannend (5-3), maar uiteindelijk klonk bij de stand 12-6 het verlossende fluitsignaal en was het kampioenschap een feit."
Het team was het seizoen ervoor ook al kampioen geworden, toen in de tweede klasse. Lok: "Hierdoor kwamen we in de eerste klasse terecht. Daar durfden we niet te veel van te hopen. Eerlijk gezegd waren we allang blij geweest als we enigszins hadden kunnen meekomen. Maar we gingen zo lekker! Dan stel je je ambities bij natuurlijk. Wij zijn toen volop voor het kampioenschap gegaan. Heel tof dat het gelukt is en dat we nu hoofdklasse gaan spelen."
Opvallend is dat het zaalteam nooit samen traint. "Er zitten jongens bij uit de zaterdag 1, die trainen wel natuurlijk, maar dan met de veldselectie. En wat ook bijzonder is: de twee oudste spelers zijn 55 en 60 jaar!"