Zondag in de City: de familiefilm 'Early Man'.
Zondag in de City: de familiefilm 'Early Man'.

Woensdag 25 april

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wees welkom op het wekelijkse inloopspreekuur bij ons afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen

Filmavond

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Filmavond bij de Vrouwen van Weesp.

Donderdag 26 april

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een bingomiddag. De prijzen zijn cadeautjes. Adres: Fijnvandraatlaan 2. Toegang gratis.

Film: 'The Post'

20.00 uur | City of Wesopa

Film van Steven Spielberg, gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnamoorlog. Tickets € 8,-.

Vrijdag 27 april

Koningsdag

Vanaf 07.00 uur | Diverse locaties

Weesp viert Koningsdag met sport & spel, optredens, workshops en nog veel meer. Zie pagina 19.

Koningsdag in De Kastanje

10.00 uur | Buurtkamer De Kastanje

Wij vieren ook Koningsdag in de Buurtkamer. Kom langs voor koffie met een oranje tompouce. Ook is er een verkoop van zelfgemaakte sjaals, vestjes, stola's en andere leuke dingen.

Oranjebal Weesp

19.00 uur | Theaterpand Weesp

Als vervolg op het kinderboekenbal wordt er voor alle Weesper kinderen het Oranjebal georganiseerd door Theaterpand Weesp. Kinderen uit Weesp zijn welkom om naar dit bruisende bal masqué te komen, maar wel verkleed in het Koningsdagthema. Er is een prijs voor wie het meest creatief gekleed gaat.

Zaterdag 28 april

Film: 'Kraijenhoff keert terug'

14.00 uur | Stadhuis Weesp

In de film 'Kraijenhoff keert terug' staat het leven en werk op de forten van de Stelling van Amsterdam centraal. Cornelis Kraijenhoff, grondlegger van de eerste Stelling, keert terug naar de forten en gaat in gesprek met fortwachters, gidsen en pioniers. U betaalt de entreeprijs museum.

Weesp = water voor kinderen

14.00 uur | Museum Weesp

In de meivakantie gaan we speuren in het museum naar alles wat met water te maken heeft. Entreeprijzen: volwassenen (18+) € 5,-, senioren (65+) € 4,-, kinderen (6 tot 18 jaar) € 3,-, kinderen onder 6 jaar gratis. Met een Museumjaarkaart gratis entree.

Zondag 29 april

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Clubhuis TFC Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Film: 'Early Man'

14.00 uur | City of Wesopa

De nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Holbewoner Dug leeft met zijn vrienden in het Stenen Tijdperk. Dan wordt zijn dorp aangevallen door een stam van verderop die - heel modern - al aan de Bronstijd is begonnen. Ze moeten er alles aan doen om hun dorp te redden van de ondergang. Entree € 5,-.

Maandag 30 april

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081, 06-10 585 167 of kom eens langs.

Dinsdag 1 mei

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert het breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Expertise aanwezig voor wie met vragen zit. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2, Toegang: gratis.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Dikke Jas Concert

12.30 uur | Van Houtenkerk

Christiaan de Jong speelt op versterkte klassieke gitaar en op dwarsfluit improvisaties naar aanleiding van thema's van Bartok, Bach, Debussy, Chopin, Keith Jarrett en Charlie Parker. Entree: een vrije gift.

Je eigen sprookjes

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. Leer wat schrijven en tekenen met elkaar te maken heeft en hoe je dit samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven, tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Dinsdag Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator Toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Woensdag 2 mei

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Scootmobieltocht

10.45 uur | Stadhuis Weesp

Scootmobieltocht van ongeveer 15 km langs mooie plekken in Weesp en omgeving. Startplaats stadhuis Weesp om 10.45 uur. Kosten 2 euro per deelnemer inclusief koffie bij ontvangst en een lunch na afloop. Info bij de buurtsportcoach: ikolbrink@versawelzijn.nl of 06-27 62 19 43.

Jeugd: Het Kleurfeest

10.30 uur | City of Wesopa

Op een groot vel papier op de grond ontstaat op de klanken van de muziek een tekening. Door in het begin de muziek en het tekenen samen te laten gaan, ontstaat er bij het kind een concentratie waardoor het de tekening wordt ingezogen. Entree € 7,50. Leeftijd 2-5 jaar.

Ontmoet & Groet

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Donderdag 3 mei

Beginnerscursus Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt. Organisatie: The Texas Stampede Dancers.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Het Hart van Weesp

Thema: 'Bewegen en dementie'. Gastspreekster is Dionne Soesbergen. Zij heeft als fysiotherapeute ruime ervaring in het werken met mensen met dementie. Waarom is lichaamsbeweging zo belangrijk, ook voor mensen met dementie? Met gelegenheid tot het stellen van vragen. Entree gratis.

Film: 'The Shape of Water'

20.00 uur | City of Wesopa

De film 'The Shape of Water' speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In het verborgen en zwaarbeveiligde overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Regie: Guillermo del Toro,VS. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 4 mei

Theater na de Dam

18.30 uur | City of Wesopa

De City Speelt: Theater na de Dam – Maar het is wel oorlog. Jongeren uit Weesp verdiepten zich onder leiding van theatermaker Leander Breen in de geschiedenis van hun stad. Entree: een vrijwillige bijdrage. Reserveren via info@wesopa.nl.

Dodenherdenking

20.00 uur | Fort Ossenmarkt

Weesp herdenkt de mensen die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog. Na de ceremonie op de Ossenmarkt volgt een bijeenkomst in de Grote Kerk. Zie ook pagina 13. In de krant van volgende week het volledige programma. Meer informatie op www.snhw.nl.

Zaterdag 5 mei

Kangoeroe Klup Argus

9.00 uur | Sporthal Aertsveld

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In Sporthal Aetsveld kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

Patrick Laureij

20.30 uur | City of Wesopa

Onverschrokken gaat Patrick Laureij actuele thema's als moslimterrorisme en racisme te lijf. Deze voorstelling is uitverkocht.

Zondag 6 mei

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een tourrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Lezing Weesper porselein

14.00 uur | Museum Weesp

Vanwege het ingewikkelde productieproces en de kostbare grondstoffen konden alleen de állerrijksten zich Weesper porselein veroorloven. Kom meer te weten over het Weesper porselein en de geschiedenis en bewonder de collectie in Museum Weesp.

'De Wilde Stad'

20.00 uur | City of Wesopa

Documentaire. In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven. Tickets € 8,-.

doorlopend

'Weesp is water'

Museum Weesp

Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde haar bloei door water en dankt er nog steeds haar unieke sfeer aan. Vandaar dat Museum Weesp als thema voor de zomertentoonstelling heeft gekozen: 'Weesp is water'. De tentoonstelling is tijdens de reguliere openingstijden te bezichtigen, zie museumweesp.nl.