Fietsoptocht

WEESP Koningsdag in Weesp wordt dit jaar uitgebreid met een fietsoptocht. Die start om 10.00 uur vanuit de Anna Horstinkstraat en gaat onder meer via de feestelijke samenzang bij Oversingel naar het Grote Plein, waar om 11.00 uur de officiële start van Koningsdag is. Kinderen kunnen alvast beginnen met het versieren van hun fiets, maar ze kunnen zich vrijdag ook een half uurtje eerder melden bij de start. Daar liggen materialen klaar. Er zijn prijzen voor de mooiste fietsen.


Livestream

WEESP De samenzang bij Oversingel is voor de bewoners van Verpleeghuis Hogeweyk dit jaar live te volgen. Om de oudere, minder mobiele Weespers ook van het feest te laten meegenieten, wordt er op Koningsdag om 10.00 uur een samenzang gehouden bij Oversingel. Onder anderen de burgemeester, The City Singers, De Adelaar en SambaVivaz doen mee. In De Hogeweyk is dit te volgen via een livestream.


Badeendjesrace

WEESP Het organiseren van Koningsdag kost veel geld. Om de festiviteiten zoveel mogelijk gratis te houden, houdt het feestcomité een badeendjesrace. Er worden loten verkocht die corresponderen met badeendjes in de Oudegracht. Om 15.00 uur gaan de eendjes los. De brandweer zorgt dat ze de goede kant op gaan. De snelste eendjes leveren een prijs op.


Puzzelen

WEESP Bezoekers van Koningsdag kunnen elk gewenst tijdstip meedoen aan een puzzeltocht. Er zijn leuke prijzen te winnen dankzij Weesper ondernemers. Het formulier is te vinden op www.oranjeverenigingweesp.nl. De oplossing kan tot en met 28 april via de mail worden ingestuurd.


Lex & Max

WEESP Ga op Koningsdag op de foto met Lex en Max. De vorsten staan levensgroot in karton op het Grote Plein. Trek je mooiste (oranje)outfit aan en laat iemand een foto maken of neem een selfie terwijl je met ze poseert. Mail de foto naar fotowedstrijd@oranjeverenigingweesp.nl en win een gave prijs.