Rondje Weespersluis als gemarkeerde hardlooproute

WEESP Beginnen bij het stadhuis en dan langs en door de nieuwe wijk Weespersluis. De Stichting De Vechtloop wil daar graag een gemarkeerde hardlooproute van maken.

Het beoogde rondje Weespersluis is precies 10 kilometer lang. "Daarnaast kijken we naar een kortere route van rond de 5 kilometer rondom de nieuw te graven plas in de wijk. Naar het voorbeeld van vergelijkbare routes in Amsterdam streven we naar afstandsmarkeringen op de route die de lopers kunnen gebruiken om te trainen", meldt Jakko Mur van de Vechtloop.

Hij hoopt dat die nieuwe route niet alleen de toekomstige bewoners van Weespersluis, maar alle Weespers aanzet tot hardlopen. "Hardlopen is gezond en Weesp heeft zo veel mooie hardloopplekjes om te ontdekken. Met een compleet nieuw stuk Weesp gaat er een nieuwe hardloopwereld open." De voorgestelde route staat op www.vechtloop.nl/hardlooproute.

Vechtloop 24 juni

Op die website kan trouwens worden ingeschreven voor de Vechtloop op 24 juni. De Vechtloop is een prestatieloop waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: van Mini-Kids-Run (10 minuten), 2½, 5 en 10 km. Het parcours voert langs de Vecht, de 10 km ook deels door het centrum. Weespersluis is voortaan een van de hoofdsponsors van de Vechtloop.

www.vechtloop.nl