Weesp Gastvrij is dit jaar op 30 juni. Dit is de botenparade waarmee de dag vorig jaar begon.
Weesp Gastvrij is dit jaar op 30 juni. Dit is de botenparade waarmee de dag vorig jaar begon. Foto: André Verheul

'Wij zijn met z'n allen de ambassadeurs van Weesp'

Om de stad attractief te houden, pakken de vrijwilligers van Weesp Marketing de zaken steeds professioneler aan.

WEESP Het is moeilijk voor te stellen na dit mooie weekeinde, maar het is nog maar zeven weken geleden dat er geschaatst kon worden op de Oudegracht. Het was een goed voorbeeld van hoe we het vaker zouden moeten doen in Weesp: diverse partijen werken samen om een mooi evenement van de grond te krijgen.

Weesp Markering presenteerde vrijdag het programma voor het nieuwe seizoen. Voorman André Wierper gebruikte daarbij vaak de woorden 'samen' en 'verbinden'. Bij het schaatsen werkten winkeliers, de schaatsvereniging, de gemeente en buurtbewoners samen om er een mooi feest voor de jeugd van te maken. Bovendien leverde het prachtige Weesp-promotie op. Wierper riep organisaties en initiatiefnemers op om elkaar op te zoeken en elkaar te helpen en te versterken. "We willen een hoge betrokkenheid van inwoners en bedrijven creëren." Daarbij zette hij Weesp neer als een warenhuis waar verschillende afdelingen één geheel vormen. Cultuuraanbieders, winkeliers, sportclubs enzovoort zijn de afdelingen in 'Warenhuis Weesp'. Weesp Marketing richt zich dan ook vooral op activiteiten waarmee de stad als geheel wordt gepromoot. Zoals tijdens de Weesper sport- en cultuurdag op 17 juni en het culturele en culinaire shoppingfestival Weesp Gastvrij op 30 juni. Dus bij het promoten van Weesp moet iedereen meedoen, vindt Wierper. "Wij houden toch allemaal van Weesp? Nou, dat moeten wij dan ook uitdragen. Als iemand vraagt waar je vandaan komt, dan zeg je: 'Weesp! Dat mooie stadje aan de Vecht, moet je ook eens komen bezoeken...' Zo zijn wij met z'n allen de ambassadeurs van Weesp." Daarbij moet Weesp niet verworden tot pretpark. Weesp Marketing richt zich op typisch Weesper activiteiten die passen bij het karakter en de schaal.

Lied Erik Jobben

Om de identiteit meteen aan te scherpen speelde Erik Jobben zijn lied over Weesp. Dat is nu op cd verkrijgbaar à 2 euro bij Zipper Fashion, patisserie Boom, Spar Veldt, de bibliotheek en hotel Hart van Weesp. De opbrengst is voor een project voor eenzame ouderen.

Afbeelding