Zondag 15 juli werd Emma's Lentetour verreden.
Zondag 15 juli werd Emma's Lentetour verreden. Foto: Jan Calis

Samen voor Emma

WEESP Onder de noemer 'Samen voor Emma' organiseert Toerfietsclub Weesp dit voorjaar verschillende evenementen ten behoeve van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Zondag 15 april is de jaarlijkse Emma's Lentetour verreden. De deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden tussen de 35 en 100 kilometer. 134 toerfietsers stapten die ochtend op de fiets en betaalden per persoon minimaal 10 euro deelnamegeld, zo laat Jan Calis van TFC Weesp weten.

Ook is onlangs de statiegeldactie bij de Albert Heijn aan de Achtergracht afgerond. De opbrengst houdt Calis nog even voor zich, maar hij wil wel kwijt dat de actie in Weesp ruim twee keer zo veel opleverde dan gemiddeld bij soortgelijke acties in Amsterdamse AH-filialen het geval is. "Weespers zijn heel betrokken", leidt hij daaruit af.

Wat er nog aan zit te komen is een Wijn & Spijs-lunch op zondag 6 mei in samenwerking met wijnspeciaalzaak Petit Clos en het Italiaanse restaurant Passata. Voor € 37,50 per persoon krijgen de deelnemers een Italiaanse viergangenlunch geserveerd met bij elk gerecht twee bijpassende proefglazen wijn. Nick Roselaar van Petit Clos is aanwezig om de wijnen toe te lichten. Reserveren kan via info@passata.nl onder vermelding van 'Wijn-Spijs voor Emma'.

Met de opbrengst van Emma's Lentetour, de statiegeldactie van Albert Heijn en de lunch in Passata hoopt de toerfietsclub medio mei een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan het Emma Kinderziekenhuis voor de nieuwe afdeling Intensive Care Neonatologie. Deze afdeling gaat zorg bieden aan te vroeg geboren kinderen of zieke pasgeborenen van wie één of meerdere vitale lichaamsfuncties bedreigd zijn.