Schoolvoetbal heeft nieuwe mensen nodig

WEESP Het schoolvoetbal bij FC Weesp is een groot succes en toch is het voortbestaan van deze activiteit op dit moment onzeker.

Dit jaar deden er 700 kinderen aan het toernooi mee. Het blijkt een prima manier om kinderen meer te laten bewegen. Dus heeft Leo Timmermans eer van zijn werk: hij heeft in de afgelopen vijf jaar veel tijd en energie gestoken in de organisatie van het toernooi. Maar vanaf komend jaar wil hij zich met andere zaken binnen de voetbalvereniging bezighouden, dus is er behoefte aan nieuwe initiatiefnemers. Zij kunnen gebruikmaken van de bestaande draaiboeken, maar als ze dat willen ook de opzet naar eigen inzicht aanpassen. "Vraag eens om je heen wie het leuk vindt om samen de organisatie op te pakken en kom - zonder enige verplichting - langs voor meer informatie. De huidige organisatie wil zeker ondersteuning geven om dit mooie evenement ook de komende jaren mogelijk te maken!", zo luidt zijn oproep. Op maandag 7 mei is er bij FC Weesp een overleg gepland over de toekomst van het schoolvoetbal. Aanvang 20.00 uur.


Ondernemers- fonds voor binnenstad bezegeld

WEESP Het ondernemersfonds voor de binnenstad van Weesp is een feit.

De uitvoeringsovereenkomst is getekend door wethouder Astrid Heijstee namens de gemeente en Albert Vos namens de nieuwe ondernemersstichting Weesp Centraal. De gemeente vult het fonds met reclamebelasting, die sinds dit jaar bij bedrijven in de binnenstad wordt geheven. Met het fonds kunnen de ondernemers onder meer evenementen, feestverlichting en promotionele activiteiten bekostigen. Weesp Centraal zet als onafhankelijke stichting het ondernemersfonds in. Elke ondernemer die reclamebelasting betaalt, kan bij het bestuur plannen indienen. Heijstee benadrukt het doel: de binnenstad ook op de lange termijn aantrekkelijk en leefbaar houden. Vos vindt het belangrijk dat de lasten nu verdeeld zijn over alle ondernemers en niet een handjevol winkeliers. "Die uitbreiding vinden we noodzakelijk, omdat we samen verantwoordelijk zijn voor het voorzieningenniveau in de binnenstad."
Niet elke ondernemer is blij met de reclamebelasting.