Donderdag in de City: de film 'The Shape of Water'.
Donderdag in de City: de film 'The Shape of Water'.

Woensdag 2 mei

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Deelname gratis.

Donderdag 3 mei

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

Historische wandeling

19.00 uur | De Grote Kerk

Avondwandeling van de Historische Kring Weesp. Start 19.00 uur bij de Grote Kerk op de Nieuwstraat. Duur anderhalf uur en de kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Thema: 'Bewegen en dementie'. Gastspreekster is Dionne Soesbergen. Zij heeft als fysiotherapeute ruime ervaring in het werken met mensen met dementie. Gratis entree.

Film: 'The Shape of Water'

20.00 uur | City of Wesopa

De film 'The Shape of Water' speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika in circa 1962. In het verborgen en zwaarbeveiligde overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Regie: Guillermo del Toro, VS. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 4 mei

Theater na de Dam

18.30 uur | City of Wesopa

De City Speelt: Theater na de Dam – Maar het is wel oorlog. Jongeren uit Weesp verdiepten zich onder leiding van theatermaker Leander Breen in de geschiedenis van hun stad. Entree: een vrijwillige bijdrage. Reserveren via info@wesopa.nl.

4 meiherdenking

Vanaf 19.10 uur

Weesp herdenkt. Om 19.10 uur is er een stille tocht van de synagoge naar de Ossenmarkt. Om 19.25 uur begint de ceremonie bij het monument met voordrachten, muziek, de taptoe, twee minuten stilte en de kranslegging. Aansluitend is er in de Grote Kerk een herdenkingsbijeenkomst met vocalgroep NOON, de film 'Portretten van Weesper oorlogsslachtoffers' en een voordracht van Jouman Fattal. Kijk voor het hele programma op pagina 21.

Zaterdag 5 mei

Kangoeroe Klup Argus

10.00 uur | Argus korfbalkantine

Alle kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In Sporthal Aetsveld kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

Patrick Laureij

20.30 uur | City of Wesopa

Onverschrokken gaat Patrick Laureij actuele thema's als moslimterrorisme en racisme te lijf. Deze voorstelling is uitverkocht.

Zondag 6 mei

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Lezing Weesper porselein

14.00 uur | Museum Weesp

Vanwege het ingewikkelde productieproces en de kostbare grondstoffen konden alleen de állerrijksten zich Weesper porselein veroorloven. Kom meer te weten over het Weesper porselein en de geschiedenis en bewonder de collectie in Museum Weesp.

'De Wilde Stad'

20.00 uur | City of Wesopa

Documentaire. In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven. Tickets € 8,-.

Maandag 7 mei

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081, 06-10 585 167 of kom eens langs.

Dinsdag 8 mei

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert het breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Expertise aanwezig voor wie met vragen zit. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Je eigen sprookje

13.30 uur | Studio Eric Hage

Schrijf, illustreer en bind je eigen sprookje. Leer wat schrijven en tekenen met elkaar te maken hebben en hoe je dit samenvoegt tot een eigen sprookje in een echt boekje. Voor iedereen die van schrijven, tekenen en (voor)lezen houdt. Meer info: www.erichage.com.

Open repetitie

20.00 uur | Brede school Kors Breijer

Sta je ook weleens onder de douche te galmen of in de file lekker mee te zingen? Dan nodigen wij je uit om een avondje bij het Weesper Gemengd Koor mee te zingen. Dit kan dinsdag 8 mei geheel vrijblijvend tijdens de open repetitie.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel houdt iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur spreekuur in gebouw Papelaan 99. Neem uw papieren en contracten mee. Wij verstrekken u direct advies en anders verwijzen we u door naar advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Woensdag 9 mei

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Van 10.00 tot 11.30 uur.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven niet nodig, deelname is kosteloos.

De Grote Harry Bannink

20.30 uur | Theaterpand Weesp

De allereerste try-outs van deze nu al legendarische voorstelling. Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt het publiek mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Donderdag 10 mei

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

De Grote Harry Bannink

20.30 uur | Theaterpand Weesp

De allereerste try-outs van deze nu al legendarische voorstelling. Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt het publiek mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Vrijdag 11 mei

Elias & Cordas on Tour

20:15 uur | Stadhuis Weesp

Het 35e seizoen van de Stad-Huisconcerten wordt afgesloten met het 300e concert van de serie. Het lustrumconcert wordt verzorgd door Izhar Elias en Fernando Cordas. Twee topgitaristen die elk hun eigen weg bewandelen, maar ook al jaren samen prachtige programma's maken. Met onder meer de ouverture van Il Barbiere di Sevilla van Rossini, het Thema met variaties uit het strijkkwartet nr 18 van Beethoven en de pianosonate nr 21 in D van Schubert. Kaarten à € 15,- aan de zaal, jongeren tot 16 jaar gratis.

Jubal Muziekavond

19.30 uur | Theaterpand Weesp

Op deze Jubal Muziekavond komen de finalisten van de Jubal Muziekprijs nog een keer spelen voor publiek met een uitgebreider repertoire. De deelnemers zijn: Aedan Hamminga (zang), Jannes Ganzevoort (gitaar), Darre Macrander (piano), Lotus Lynn Tholen (piano), Noa Boisson (drums) en Boris Ganzevoort (drums). Gratis tickets via theaterpandweesp.nl.

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 08.00 uur.

Zaterdag 12 mei

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

Senseo stuk? Zoom uit uw broek? Geen nood, de vrijwilligers van het Repair Café kunnen u helpen. Tot 12.30 worden kapotte spullen aangenomen.

Chocoladeflikken

14.00 uur | Museum Weesp

Idee voor Moederdag: maak de mooiste chocoladeflikken voor moeder of voor oma. Toeslag € 2,- op de reguliere entreeprijs.

Molendag in 't Haantje

10.00 uur | Molen 't Haantje

Er is koek-en-zopie op de dijk tot 16.00 uur. Om 11.00 uur is er een leuke voorstelling bij de Monsterlijk Mooie Molen door poppentheater Fatsnerran. Komt dat zien! De opbrengst is voor het onderhoud van 't Haantje.

Molendag in De Vriendschap

10.00 uur | Molen De Vriendschap

Natuurlijk doet De Vriendschap mee met Nationale Molendag. Met een molenspeurtocht en heerlijke molenpannenkoeken. Thema dit jaar: 'Bezoek de molenaar'. Die heeft namelijk mooie verhalen en extra aandacht voor kinderen.