Vanaf links: Matthijs van Dijk, Marlinde van Hedel, Koen Bakker, Pieter Kors, Natalie Kapteijn en Ton Kok. Niet op de foto: David Thomassen, Rob Wouters en Theo Voskuil.
Vanaf links: Matthijs van Dijk, Marlinde van Hedel, Koen Bakker, Pieter Kors, Natalie Kapteijn en Ton Kok. Niet op de foto: David Thomassen, Rob Wouters en Theo Voskuil.

'Twee uur helpen en daarna weer lekker verder feesten'

Goed Nieuws! Het Sluis-en-bruggenfeest gaat door. Pieter Kors en Theo Voskuil hebben een enthousiaste groep mensen bij elkaar gekregen.

WEESP In maart luidde Pieter Kors de noodklok. Dat trok de aandacht van onder anderen Marlinde van Hedel, die in 2017 als kersverse Weespse het driedaagse feest voor het eerst beleefde. Zonde als zo'n uniek evenement verdwijnt, vond ze. Met een mix van enthousiaste nieuwkomers en ervaren oudgedienden zet zij de schouders eronder.

Terug naar maart. Van het S&B-comité was een te klein clubje over om zo'n groot feest op poten te zetten. "Als de inwoners van Weesp eind augustus weer samen willen feestvieren, dan zullen ze daar zelf ook iets voor moeten doen", meldde Pieter Kors - eigenaar van 't Helletje en al jaren een drijvende kracht achter het feest.

Te zware wissel

Zijn noodkreet werd gehoord. Marlinde is een van de vijf nieuwe mensen die besloot zich aan te sluiten. Haar werkervaring op het gebied van teambuilding zet ze in door een nieuw vrijwilligerssysteem op te starten. "We zijn heel dankbaar voor de inzet en feedback van alle vrijwilligers van afgelopen jaren en hebben daardoor een uniek idee gekregen. Zoals het voorheen ging, trok het een te zware wissel op mensen. Sommige waren echt drie dagen lang in touw. Petje af, maar dat hou je niet vol."
Het nieuwe comité introduceert daarom vrijwilligersblokken van maximaal twee uur, waarin mensen iets doen wat ze écht leuk vinden. Zeg maar 'vele handen maken licht werk' nieuwe stijl. Maandag 9 juli is er een vrijwilligersbijeenkomst in Het Hart van Weesp. Marlinde: "We moeten het nog verder uitdenken, maar ik stel me voor dat we kaartjes op een muur hangen met daarop de taak en het tijdsblok. Iedereen kan dan een kaartje pakken dat bij hem past, dat mag ook als duo. Aanmelden hiervoor kan via info@sbfeest,nl." Twee uur helpen en daarna weer lekker verder feesten dus? "Precies, maar meer dan dat. Het kan voor sommigen ook een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen - bijvoorbeeld als je hier pas net woont. En alle helpers gaan we bovendien later ook nog op een leuke manier bedanken, waarschijnlijk in de vorm van een vrijwilligersborrel."