Martin Kroes noemt het Gein een schilderij.
Martin Kroes noemt het Gein een schilderij.

De mooiste hardloopplekjes

WEESP Weesp is prachtig en zeer geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop op 24 juni laten we ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord. Ter inspiratie delen zij hun prachtplek met de rest van hardlopend Weesp.

Wie?

Martin Kroes (44) werkt als adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf en woont sinds 14 jaar in Driemond. Je kunt wel zeggen dat Martin sportief is: hij houdt van hardlopen, fietsen en triatlons en hij volgt momenteel een opleiding tot mountainbike-instructeur. Martin is al drie keer snelste Driemonder geworden tijdens de Geinloop. Maar omdat de immens grote bokaal die hierbij hoort nét niet in het interieur van Martin past, hoopt hij dat aanstaande zondag tijdens de Geinloop een waardig opvolger wordt gevonden. Martin kan zijn titel niet verdedigen, want zijn laatste opleidingsdag voor MTB-instructeur valt samen met de Geinloop.

Martins mooiste hardloopplekje?

Het hele Gein: "Als ik langs het Gein loopt dan denk ik vaak: hoeveel mooier kan het worden? Het is onbeschrijfelijk, zeker nu in de lente. Het sappige groen, de bloesem en de wilgen die uitlopen: het is net een schilderij waar je doorheen loopt! Wist je trouwens dat Piet Mondriaan hier in de buurt gewoond heeft? Hij heeft ook veel mooie schilderijen gemaakt van uitzichten langs het Gein. Geweldig om hier hard te lopen."

Fotowedstrijd

Ga naar www.vechtloop.nl/foto en vertel wat jouw mooiste hardloopplek is in Weesp. Dat kan door een foto te delen (leuk als je er zelf ook op staat!) of in tekst. Je maakt kans op een diner voor twee. De mooiste foto's worden op de website en Facebook van de Vechtloop gepubliceerd.