Waar zal de rit naartoe gaan?
Waar zal de rit naartoe gaan? Foto: André Verheul

Bolides rijden de nacht in

WEESP De start van de Nacht van Weesp is niet alleen een belevenis voor de deelnemers zelf, ook voor liefhebbers van klassieke auto's is dit evenement een mooi gebeuren.

Vanaf het podium op het Grote Plein rijdt aanstaande zaterdag (12 mei) de ene na de andere fraaie oldtimer de wedstrijd in. De Nacht van Weesp is het grootste autorittensportevenement van Nederland. Aan de hand van verschillende navigatiesystemen zullen de equipes de juiste route moeten ontcijferen. Het moeilijkst is misschien nog wel het doorzien van instinkers en valkuilen.

Er verschijnen circa 150 auto's aan de start, waaronder zo'n 35 klassiekers. De oudste deelnemende auto is een Renault 4 CV Sport uit 1955. Ook te zien: onder meer een Peugot 403 B7 uit 1962, een MG B uit 1963 en een Austin Morris Cooper uit 1969.

Het is voor het 47ste jaar op rij dat dit evenement wordt gehouden. De eerste start is om 17.30 uur. Tot 18.43 uur vertrekt er elke minuut een auto. Halverwege de wedstrijd kunnen de equipes op krachten komen tijdens een uitgebreid warm en koud buffet op een niet nader te noemen locatie (want die zullen de deelnemers al puzzelend moeten zien te vinden). De eerste teams worden rond 04.00 uur terugverwacht in Weesp.