Donderdag 17 in de City: de film 'Phantom Thread'
Donderdag 17 in de City: de film 'Phantom Thread'

Donderdag 10 mei

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (country)muziek fijn vindt.

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Ook voor hulp bij leren haken of breien, materiaal is aanwezig.

'De Grote Harry Bannink'

20.30 uur | Theaterpand Weesp

De allereerste try-outs van deze nu al legendarische voorstelling. Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt het publiek mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Vrijdag 11 mei

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Zin om een potje te kaarten of een partijtje rummikub te spelen? Vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur is het spelletjesdag in Buurtkamer De Kastanje. Kom eens langs.

Elias & Cordas on Tour

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Het 35e seizoen van de Stad-Huisconcerten wordt afgesloten met het 300e concert van de serie. Het lustrumconcert wordt verzorgd door Izhar Elias en Fernando Cordas. Twee topgitaristen die elk hun eigen weg bewandelen, maar ook al jaren samen prachtige programma's maken. Met onder meer de ouverture van Il Barbiere di Sevilla van Rossini, het Thema met variaties uit het strijkkwartet nr 18 van Beethoven en de pianosonate nr 21 in D van Schubert. Kaarten à € 15,- aan de zaal, jongeren tot 16 jaar gratis.

Jubal Muziekavond

19.30 uur | Theaterpand Weesp

Op deze Jubal Muziekavond komen de finalisten van de Jubal Muziekprijs nog een keer spelen voor publiek met een uitgebreider repertoire. De deelnemers zijn: Aedan Hamminga (zang), Jannes Ganzevoort (gitaar), Darre Macrander (piano), Lotus Lynn Tholen (piano), Noa Boisson (drums) en Boris Ganzevoort (drums). Gratis tickets via theaterpandweesp.nl.

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 08.00 uur.

Zaterdag 12 mei

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

Senseo stuk? Zoom uit uw broek? Geen nood, de vrijwilligers van het Repair Café kunnen u helpen. Tot 12.30 uur worden kapotte spullen aangenomen.

Chocoladeflikken

14.00 uur | Museum Weesp

Idee voor Moederdag: maak de mooiste chocoladeflikken voor moeder of voor oma. Toeslag € 2,- op de reguliere entreeprijs.

Molendag in 't Haantje

10.00 uur | Molen 't Haantje

Er is koek-en-zopie op de dijk tot 16.00 uur. Om 11.00 uur is er een leuke voorstelling bij de Monsterlijk Mooie Molen door poppentheater Fatsnerran. Komt dat zien! De opbrengst is voor het onderhoud van 't Haantje.

Molendag in De Vriendschap

10.00 uur | Molen De Vriendschap

Natuurlijk doet De Vriendschap mee met Nationale Molendag. Met een molenspeurtocht en heerlijke molenpannenkoeken. Thema dit jaar: 'Bezoek de molenaar'. Die heeft namelijk mooie verhalen en extra aandacht voor kinderen.

De Vlieg: 'Zoetstof'

20.30 uur | City of Wesopa

Toneelvoorstelling. Een bitterzoete familiekomedie of een vrolijke familietragedie? Drie broers die elkaar na het overlijden van hun moeder maandenlang hebben ontlopen, zijn plots weer op elkaar aangewezen nu hun vader ook is overleden: vader heeft zich uit het niets dodelijk in coma gezopen. Entree € 16,-.

Zondag 13 mei

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Jeugdvoorstelling: NYX

14.00 uur | City of Wesopa

Voor fantasten, helden op sokken en iedereen die durft toe te geven weleens bang te zijn in het donker. Een meisje komt haar kamer in, aarzelend. Zit er nou iets onder haar bed? Zonder te kijken springt ze erin. Daar kan ze samen met haar lievelingsknuffel de hele wereld aan. Oogjes dicht en voeten binnenboord. Een woordeloze voorstelling door Ananda Puijk waarin bewegingstheater en poppenspel worden gecombineerd. Voor iedereen die ooit heel klein is geweest of het nog is. Entree € 10,-, kinderen € 7,50. Geschikt voor kinderen van circa 4 tot 6 jaar.

Maandag 14 mei

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.

De Zonnebloem

14.00 uur | De Wintertuin

Iedereen is welkom in De Wintertuin om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt 3 euro. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081, 06-10 585 167 of kom eens langs.

Kaarten maken.

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen kaarten maken. Materiaal en hulp zijn aanwezig. Kosten 1 euro.

Dinsdag 15 mei

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert het breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Expertise aanwezig voor wie met vragen zit. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel houdt iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur spreekuur in gebouw Papelaan 99. Neem uw papieren en contracten mee. Wij geven u direct advies en anders verwijzen we u door naar advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Clubavond

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

Woensdag 16 mei

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en kosten.

Soepmiddag

12.30 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom een kom lekkere zelfgemaakte soep eten, gemaakt door de vrijwilligers.

Ontmoet & Groet

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. De tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. Deelname € 20,- per team.

Donderdag 17 mei

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (country)muziek fijn vindt.

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Ook voor hulp bij leren haken of breien, materiaal is aanwezig.

Fairtrade-ochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Themaochtend over fair trade door Agnes de Bruin, betrokken bij de Wereldwinkel in Weesp. Zij zal haar verhaal illustreren met beelden en voorbeelden van producten. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Muziek in Huis

19.00 uur | De Hogeweyk

Het ensemble Duo Ambiguity verzorgt een concert in de theaterzaal van De Hogeweyk. Duur: 60 minuten. Entree € 7,20.

Film: 'Phantom Thread'

20.00 uur | City of Wesopa

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven. Regie: Paul Thomas Anderson, VS. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 18 mei

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Zin om een spelletje te kaarten of rummicub te doen. Van 10.00 -12.00 en 14.00-16.00 uur is er gelegenheid om dat te doen in de buurtkamer. Kom eens langs.

Klaverjassen bij FC Weesp

20.00 uur | FC Weesp

Iedere derde vrijdag van de maand is er klaverjassen bij FC Weesp. Het klaverjassen is onderdeel van een klaverjascompetitie, maar er kan ook gewoon een avondje worden gekaart. Zaal open om 19.30 uur. Entree euro 3,50.

Doorlopend mei

Expositie Lichthuis

Het Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van John Rolff gedurende de maanden mei, juni en juli. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.