Molens vieren Molendag

WEESP Zaterdag 12 mei is het Nationale Molendag. Molen 't Haantje en Molen de Vriendschap zijn die dag open voor publiek en hebben bovendien leuke activiteiten.

't Haantje

Er is koek-en-zopie op de dijk van 10.00 tot 16.00 uur. Om 11.00 uur is er een leuke voorstelling bij de Monsterlijk Mooie Molen door poppentheater Fatsnerran. Komt dat zien! De opbrengst is voor het onderhoud van 't Haantje.

De Vriendschap

Ook op Molen de Vriendschap in Weesp is de hele dag van alles te doen. Bezoekers kunnen meedoen aan een molenspeurtocht en genieten van heerlijke molenpannenkoeken. Thema dit jaar: 'Bezoek de molenaar'. Die heeft namelijk mooie verhalen en extra aandacht voor kinderen.


Lezing Flip van Doorn in Plofhuis 7

WEESP Tot diep in de negentiende eeuw was wandelen een elitaire bezigheid. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding.

In zijn boek 'De eerste wandelaar' vertelt Flip van Doorn het verhaal van Craandijk en van zijn tijd, van de ontdekking van het belang van natuurbehoud en monumentenzorg, de opkomst van nieuwe vervoermiddelen en van het toerisme. Van Doorn verzorgt dinsdag 15 mei om 20.00 uur een lezing in Plofhuis7. Hij diept de thema's verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan. Kaarten á € 7,50 zijn te reserveren via kaartverkoop@plofhuis7.nl.