Parkeren in het centrum, hoe kan dat beter?

WEESP Verkeersdeskundigen hebben onderzoek gedaan, conclusies getrokken en oplossingen voorgesteld. Nu wil het college van B en W van de inwoners weten hoe zij aankijken tegen de parkeerproblemen en mogelijke oplossingen.

De onderzoeken zijn vorig jaar uitgevoerd en toonden aan dat er, zoals menigeen al aanvoelde, uiteenlopende parkeerproblemen zijn in verschillende delen van Weesp. Om ze op te lossen is volgens de deskundigen een combinatie van betaald parkeren en het invoeren van bewonersvergunningen nodig, aangevuld met het creëren van extra langparkeerplaatsen. Een en ander staat in de Adviesnota Parkeerbeleid die eind vorig jaar werd gepresenteerd.

Voordat dergelijke maatregelen worden ingevoerd, willen B en W een breed participatietraject met de inwoners. Er komen vier informatiebijeenkomsten, waarvan de eerste op woensdag 16 mei plaatsvindt. Op deze avond gaat het om het centrum. De gemeente informeert over de cijfers en de voor- en nadelen die er aan mogelijke oplossingen kleven, maar wil daarnaast ook van de inwoners horen hoe zij er tegenaan kijken en welke ideeën ze hebben. Hoe denken inwoners en ondernemers dat de parkeersituatie voor bewoners, bedrijven, instellingen en bezoekers aan Weesp kan verbeteren? Op zo'n avond kunnen uiteraard tegengestelde belangen naar voren komen. Dat is in deze fase alleen maar prettig, zegt verkeerswethouder Astrid Heijstee (WSP) mede namens Léon de Lange (D66), die in het nieuwe college deze portefeuille overneemt. "Uiteindelijk beslist de gemeenteraad, maar ik zie veel liever dat we inwoners in deze voorfase al met elkaar in gesprek kunnen krijgen. Door de manier waarop we deze avonden hebben opgezet, kan dat ook. Onze ervaring is dat er dan al meteen over en weer begrip kan ontstaan voor elkaars belangen."

16 mei Stadskantoor
De bijeenkomst over parkeren in het centrum is 16 mei in het Stadskantoor aan de Nieuwstraat 70A, aanvang 20.00 uur. De tweede bijeenkomst is op 31 mei en is voor inwoners van het Herensingelkwartier. In juni volgen nog twee avonden voor de andere gebieden.