'Die pluim is voor ons allemaal'

WEESP De provincie Noord-Holland gaf Weesp onlangs een pluim voor hoe Weesp het fusieproces heeft aangepakt. Die mogen wij allemaal op onze hoed steken, vindt burgemeester Bas Jan van Bochove.

In het wekelijks B en W-gesprek met het WeesperNieuws zei de waarnemend burgervader van Weesp: "Ik ben het helemaal met de gedeputeerde eens. Die pluim komt toe aan allen die hard aan het proces gewerkt hebben. En aan alle Weespers." Het geheim van de smid is volgens Van Bochove dat Weesp vanaf dag één de inwoners bij het proces heeft betrokken en ze heeft laten meepraten over wat er stond te gebeuren. "Je moet zo'n proces op een goede manier aanvliegen. Dan ontstaat dit, dat is mijn overtuiging."
De provincie stuurt ook elders in onze regio aan op gemeentefusies. Laren, Blaricum, Huizen, Hilversum en Wijdemeren worstelen daar flink mee. Gedeputeerde Van der Hoek hintte dat deze gemeenten een voorbeeld aan Weesp kunnen nemen. Volgens Van Bochove is dat te laat. "Wij zijn in Weesp op het goede moment en op de goede manier begonnen. Die kans hebben de andere gemeenten in onze regio laten lopen."

www.weespernieuws.nl