Winst 34e Cafédrive naar Van Dortmond en Clevers

WEESP Mede dankzij het zonnige weer van zaterdag was de 34ste Weesper cafédrive een groot succes. 320 bridgers uit het hele land streken neer in Weesp om tegen elkaar te bridgen. De eerste prijs was voor het paar Van Dortmond en Clevers.

Ieder half uur wandelden de bridgers naar een volgende horecagelegenheid om daar een nieuwe ronde te bridgen. Negen horecaondernemers stelden hun locatie hiervoor beschikbaar. Zij verzorgden ook de lunch, waar cijfers voor gegeven werden. Dit jaar eindigden twee restaurants op de eerste plaats: eetcafé 't Weesperplein en Grand Café Restaurant Archibald uit Bussum dat de catering verzorgde in De Wintertuin. Beide restaurants ontvangen de Lunchbokaal.

De bridgers bleven nog lang hangen en vermaakten zich op de vele terrassen en in de fijne restaurants die Weesp rijk is. De Weesper Bridge Club die deze cafédrive heeft georganiseerd, kijkt met veel voldoening terug op dit evenement.


SDO te sterk voor Weesper vrouwen

WEESP Zondag stond voor de vrouwen van FC Weesp een uitwedstrijd tegen SDO VR2 op het programma. Bij de thuiswedstrijd waren er flink wat doelpunten gevallen, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Wederom was Weesp met slechts 12 speelsters waardoor het voor iedereen hard werken was. FC Weesp begon sterk en ging meteen op zoek naar de openingstreffer, maar de ballen belandden op de lat en net over. SDO ging aanzetten en kwam op voorsprong door een penalty. FC Weesp liet het hier niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een gemene tackle resulteerde voor rust in een gele kaart voor SDO, wat Weesp het voordeel gaf in de tweede helft een tijdje tegen tien speelsters te spelen. Dat voordeel wist Weesp echter niet te verzilveren. Toen de SDO-speelster terug het veld in mocht, schoot zij voor SDO de 2-0 in.

Volgende weken spelen de vrouwen om 12.00 uur thuis tegen SV Dios. Vorige keer werd hier met 3-0 van gewonnen.