De route voerde de lopers door het fraaie, lommerrijke Gein.
De route voerde de lopers door het fraaie, lommerrijke Gein. Foto's: Marieke van Veen

Lopers en toeschouwers genieten van de Geinloop

Driemond hield zondag de Geinloop, ook onder Weespers een populair sport- evenement. Honderden lopers verschenen aan de start.

DRIEMOND De Geinloop staat net als de Vechtloop (24 juni) in de Top 10 Lopen: de mooiste loopevenementen in de Gooi-, Vecht- en Eemstreek. Deze notering betekent dat de deelnemers kunnen rekenen op een mooie route, een goede organisatie, tijdwaarneming en meer.

Er was 's ochtends eerst een Kidsrun door nieuwbouwwijk Het Maanhof. Om 13.00 uur precies gingen de deelnemers van de halve marathon (21,1 km) en de 15 km van start, tien minuten later gevolgd door de 10 km-lopers en tenslotte de 5 km. Deze afstanden voerden de lopers het dorp uit en via de vernieuwde kruising en de vervangen Geinbrug naar het fraaie, lommerrijke Gein. Ook met de luchtvochtigheid zat het goed, waardoor de deelnemers terug kunnen kijken op een fijn sportevenement. De halve marathon werd gewonnen door Robin Puls (01:18:23). Jan Baltink was de snelste op de 15 km met 00:54:09. Rick Salome schreef met 00:34:25 de 10 km op zijn naam. Op de 5 km was Erik Scheers het snelst terug: 00:17:32. De volledige uitslagen zijn op te vragen via geinloop.nl.

Afbeelding
Afbeelding