Komend weekend: Showman's Fair op Het Domijn.
Komend weekend: Showman's Fair op Het Domijn.

Woensdag 16 mei

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. De tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. Deelname € 20,- per team.

Donderdag 17 mei

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Ook voor hulp bij leren haken of breien, materiaal is aanwezig.

Fairtrade-ochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Themaochtend over fair trade door Agnes de Bruin, betrokken bij de Wereldwinkel in Weesp. Zij zal haar verhaal illustreren met beelden en voorbeelden van producten. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Muziek in Huis

19.00 uur | De Hogeweyk

Het ensemble Duo Ambiguity verzorgt een concert in de theaterzaal van De Hogeweyk. Duur: 60 minuten. Entree € 7,20.

Zomeravondwandeling

19.00 uur | De Grote Kerk

De Historische Kring Weesp verzorgt een wandeling door Weesp langs historische bezienswaardigheden. De wandeling start bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat en duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten € 3,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Bingo Aetsveld

20.00 uur | Bar Olympus

Bingo Aetsveld houdt een gezellige bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kan gebeld worden naar 06-40 02 72 74.

Film: 'Phantom Thread'

20.00 uur | City of Wesopa

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven. Regie: Paul Thomas Anderson, VS. 2017. Entree € 8,-.

Vrijdag 18 mei tot en met maandag 20 mei

Weespers aan de wand

Diverse locaties

Geniet ook in 2018 van kunst in Weesp. Bezoek de expositie in de Van Houtenkerk en de Synagoge, bekijk de mooie schilderijtjes van de schoolkinderen, kijk eens extra in de etalages, ontdek de open ateliers of stap in de gratis bus om creaties van de niet-geballoteerde exposanten te bekijken in het gebouw van de Adelaar. Iedereen is welkom, de toegang is vrij. Zie ook pagina 31.

Showman's Fair

14.00 uur | Het Domijn

De Showman's Fair is een rondreizend festival met acteurs, dansers, performers, muzikanten, dj's, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks. Publiek en artiesten ontmoeten elkaar in een sfeer die aanvoelt als een bruiloft, trekken met elkaar op, gaan samen aan tafel en vieren gezamenlijk een feest. Vrijdag 18.00 - 00.00, zaterdag en zondag 14.00 - 00.00, maandag 14.00 - 23.00. Voorstellingsmuntjes € 3,-. Diner vanaf € 17,50.

Vrijdag 18 mei

Spelletjesdag

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Zin om een spelletje te kaarten of rummikub te doen. Van 10.00 -12.00 en 14.00-16.00 uur is er gelegenheid om dat te doen in de Buurtkamer. Kom eens langs.

Zilversmid in de Wereldwinkel

12.00 uur | Wereldwinkel

Dambar geeft jongeren uit zijn dorp de kans het vak van zilversmid te leren en geeft de leerlingen die hij opleidt bovendien een eerlijk loon. Na de financiële crisis in het westen en de aardbevingen van 2015 is het aantal opdrachten teruggelopen. Om zijn werknemers aan het werk te kunnen houden, komt hij naar Nederland om de handgemaakte sieraden te presenteren. Hij is van 12.00 tot 18.00 uur in Wereldwinkel Weesp.

Klaverjassen bij FC Weesp

20.00 uur | FC Weesp

Iedere derde vrijdag van de maand is er klaverjassen bij FC Weesp. Het klaverjassen is onderdeel van een klaverjascompetitie, maar er kan ook gewoon een avondje worden gekaart. Zaal open om 19.30 uur. Entree euro 3,50.

Orgelconcert

20.00 uur | Grote Kerk

Christine Kamp speelt op het Bätz-orgel en de vleugel. Op het programma staan werken van onder anderen J.S. Bach, L. Vierne, W. von Baussnern en G. Fauré. Toegang €10,- kaarten verkrijgbaar aan de zaal voor aanvang. Na afloop is er een drankje.

Zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei

Kunstweekend in Theetuin

10.00 uur | De Theetuin

Op 19, 20 en 21 mei komen vele kunstenaars exposeren in deze groene oase langs de Vecht. De modeltuinen, kasjes en houten loodsen van dit bastion van Weesp vormen het decor voor gevarieerde kunstuitingen. Dit jaar kunnen bezoekers ook zelf aan de slag in workshops en er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Op het pleintje is een kunstmarkt, met verschillende objecten van keramiek, hout, glas en papier. Toegang is gratis.

Kunst op het Fort

12.00-17.00 uur | Fort Ossenmarkt

Het torenfort aan de Ossenmarkt opent de poorten voor een weldadige kunstexpositie met onder meer bijzondere schilderijen, intrigerende foto's, mysterieuze video-art, fijn beeldhouwwerk, schitterend keramiek, intense grafiek en verwonderende illustraties. Dagelijks wordt de expositie om 17.00 uur afgesloten met een miniconcert. Zie ook P31.

Zaterdag 19 mei

Kangoeroe Klup Argus

10.00 uur | Argus korfbalkantine

Alle kinderen van 2,5 tot 6 jaar zijn van harte welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In de korfbalkantine aan de Papelaan kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Vooraf opgeven is niet nodig.

Zondag 20 mei

Inzameling voedselbank

9.30 uur | Kerken

Op eerste pinksterdag is er een inzameling voor de voedselbank rond de kerkdiensten. Het gaat om houdbare producten zoals blikgroenten, koffie, wasmiddel, tandpasta, soep, toiletartikelen, thee, zoet of hartig broodbeleg en dergelijke. Een financiële bijdrage geven mag ook. De inzameling is bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat en de RK Kerk aan de Troelstralaan, van 9.00 tot 11.15 uur.

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek om 9.30 uur. Tel. 06-21828530.

Restaurant Tour Weesp

11.00 uur | Café the Walrus

Rotaract Gooi- en Vechtstreek organiseert in combinatie met Weespers aan de Wand een culinair en cultureel evenement. De Rotaract Restaurant Tour voert langs verschillende restaurants waar de beste chef-koks van Weesp een uniek verrassingsmenu serveren. Tussen de gangen door worden kunstexposities bezocht. Kosten: € 55,-. De opbrengst is voor Spieren voor Spieren. Aanmelden via www.rotaractgooienvecht.nl.

Maandag 21 mei

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur, de koffie is gratis.

Kaarten maken

14.00 uur | Buurtkamer De Kastanje

Gezellig samen kaarten maken. Materiaal en hulp is aanwezig. Kosten: 1 euro.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Meedoen? Neem contact op met Marianne van de Koppel: 0294-416081, 06-10 585 167 of kom eens langs.

Dinsdag 22 mei

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert het breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Expertise is aanwezig voor wie met vragen zit. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

De rechtswinkel houdt iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur spreekuur in gebouw Papelaan 99. Neem uw papieren en contracten mee. Wij geven u direct advies en anders verwijzen we u door naar advocaat of het juridisch loket. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Clubavondtocht

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een rondje van 45 à 60 kilometer, voor het donker weer thuis. Tempo wordt indien nodig aangepast. Informatie bij onze coördinator toertochten Tjebbe Bosma, telefoon 06-37273362 of op de website: www.tfcweesp.nl.

'Nu even wel, nu even niet'

20.00 uur | City of Wesopa

De City Speelt brengt, onder leiding van de nieuwe regisseur Leander Breen, een nieuwe theaterproductie op de planken: 'Nu even wel, nu even niet'. Een avond over vriendschap die zo hecht is dat het pijn doet. Data: 22 mei (20.00 uur), 25 mei (20.00 uur) en 26 mei (15.00 en 20.00 uur). Zie ook P33.

Inloopspreekuur sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook als je vragen hebt over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen ben je welkom. Voor vragen of informatie: Colette.couwenhoven@gmail.com of info@fysioaetsveld.nl.

Woensdag 23 mei

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig, deelname is kosteloos.