Leeuwenvelders willen debat met raad over zendmast in buurt

WEESP Een flink aantal bewoners van het Leeuwenveld verzet zich tegen een zendmast langs de Leeuwenveldseweg. Zij zien de zendmast als gezondheidsrisico. Er is een onlinepetitie gestart die op dit moment door meer dan 230 omwonenden is ondertekend. De initiatiefneemster pleit voor een debat met de gemeenteraad.

De ondertekenaars zijn het niet eens met het besluit van B en W om de vergunning voor de tijdelijke omgevingsvergunning te verlengen. Ze verzoeken de gemeente om geen zendmast toe te staan nabij bewoning. De petitie wordt eind deze maand aan het nieuwe college van B en W aangeboden door de initiatiefneemster, Anouk de Bont. Volgens haar is de antenne-installatie aan de Leeuwenveldseweg zonder enige vorm van participatie geplaatst en zijn daarmee de adviezen in het Nationaal Antennebeleid en de nieuwe Omgevingswet genegeerd. De gewraakte mast staat naast het P&R-terrein achter het station. De dichtstbijzijnde woningen liggen op iets minder dan 100 meter afstand (Frederica Zeijdelaarweg en Sportparklaan). Hij staat er als tijdelijke vervanger van de zendmast in de door brand verwoeste toren van de Laurentiuskerk.

Debat gemeenteraad

"Vanwege de alomvattende uitrol van nieuwe technologie en de explosieve stijging van de stralingsintensiteit door de opschaling van de kracht van het netwerk, is de noodzaak van het voeren van een goed debat met gemeenteraad en inwoners des te nijpender", aldus de Weespse, die met haar gezin in Leeuwenveld 2 woont.

Het bericht op onze website over de petitie levert tegenstrijdige reacties op, variƫrend van 'wat een onzin' tot 'goed dat hier aandacht voor wordt gevraagd'. Lezers komen met verwijzingen naar artikelen en gesprekken met huisartsen, waaruit zou blijken dat een zendmast inderdaad slapeloosheid, hoofdpijn, oorsuizen en zelfs kanker zou kunnen veroorzaken. Anderen beweren dat dat allemaal nooit wetenschappelijk is bewezen. Feit is dat de petitie er bijna 100 ondersteuners bij kreeg nadat wij er vorige week woensdag een bericht over plaatsten.

www.weespernieuws.nl

Onlinepetitie inmiddels ruim 230 keer ondertekend