Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Vrijwilligerscentrale

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn biedt deze week de volgende vacatures aan.

Secretaris
woonadviescommissie

De Woonadviescommissie Weesp-Gooi Noord is op zoek naar een secretaris. Tot de taken behoren: het opstellen van de agenda voor de maandelijkse vergadering van de WAC, het beoordelen van inkomende en uitgaande stukken, overleg met andere WAC's in de regio en het opstellen van een jaarverslag. Naast deze taak beoordeelt u ook woningbouwplannen in de gemeenten Weesp-Gooi Noord, vanuit het gebruikersperspectief van de bewoner. U krijgt hiervoor een gerichte cursus. Wilt u meer weten, bel gerust voor meer informatie. Organisatie: Woonadviescommissie Weesp-Gooi-Noord.

Baliemedewerker
Natuurmonumenten

Je ontvangt, samen met een collega-vrijwilliger, namens Natuurmonumenten het publiek gastvrij in het bezoekerscentrum. Je geeft informatie over Natuurmonumenten en de natuur en cultuur, de recreatiemogelijkheden en de georganiseerde activiteiten in de omgeving. Je boekt mensen in voor excursies en activiteiten via het computersysteem. Je helpt deelnemers aan excursies, speurtochten en andere activiteiten, onder andere verjaardagsfeestjes, op weg. Je draagt de noodzaak van het werk van Natuurmonumenten uit en werft actief nieuwe leden. Je adviseert en verkoopt de producten uit de winkel. Je signaleert wensen en behoeften van het publiek en draagt waar nodig ideeën aan ter verbetering van het bezoekerscentrum. Organisatie: Natuurmonumenten, 's-Graveland.

Winkel- en wandelmaatjes

Een dame uit Weesp draagt de zorg voor haar zieke man. Zij zou het leuk vinden om af en toe eens te gaan winkelen met iemand. Versa zoekt een gezellig maatje voor deze Weespse. Voor andere cliënten kijkt Versa uit naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen een (rolstoel)wandeling te maken of te fietsen op een tandem. Organisatie: Versa Vrijwillige Thuishulp Weesp.

De Vrijwilligerscentrale houdt elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur inloopspreekuur in Gebouw Papelaan 99, Weesp. Afspraak maken? Bel met (035) 6231100 of mail naar vcweesp@versawelzijn.nl.

Meer informatie op versavrijwilligerscentrale.nl.