Vanaf links: Naomi, Chantay, Antonio uit Weesp, Gabriëlle en Annelotte van 5th Events.
Vanaf links: Naomi, Chantay, Antonio uit Weesp, Gabriëlle en Annelotte van 5th Events.

Vijf jongeren organiseren samen een jongerenfeest in de MatchZO

De vijf jongeren van 5th Events weten hoe het is: als jongere wil je uitgaan, maar waar kun je (nog) heen? Daarom introduceren zij Summer Night 16+.

door Marieke van Veen

WEESP Uitgaan valt niet mee als je nog geen achttien bent. Festivals, feesten, clubs en ook veel cafés laten minderjarigen niet toe om problemen rond de alcoholwetgeving te vermijden. Maar naar de frisdisco ga je op die leeftijd ook niet graag meer. Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken, heet dat. De oplossing vindt vrijdag plaats in de MatchZO in Driemond.

Daar houden de vijf jongeren van 5th Events het 16+feest Summer Night, onder meer met DJ Ramos uit Weesp. Woordvoerster van dit evenement is Chantay Muringen (21) uit Amsterdam-Zuidoost.

'MatchZO is op fietsafstand en met goede beveiliging'

Samen met Antonio Serra uit Weesp en nog drie studiegenoten vormt zij 5th Events, een evenementenbureau opgezet onder de vlag van leerwerkbedrijf Rookie van Hogeschool Inholland. "Voor onze opleiding Media- en Entertainment Management moeten we verschillende opdrachten uitvoeren", steekt Chantay van wal. "De eerste opdracht is het organiseren van een thema-avond. Omdat we uit ervaring weten dat er voor jongeren in Driemond, Weesp, Nigtevecht en Nederhorst weinig te doen is op uitgaansgebied, besloten we er een jongerenfeest van te maken - met als thema een combinatie van zomer en neon."

Bij de zoektocht naar een geschikte locatie kwamen ze uit bij sport- en activiteitencentrum MatchZO in Driemond: "Daar hebben ze ervaring met evenementen, er is goede beveiliging beschikbaar én het is op fiets- en scooterafstand voor onze doelgroep."

DJ Ramos

Summer Night wordt een feest voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar. De line-up bestaat uit vier verschillende dj's met vier verschillende muziekgenres: van techno en hardstyle tot house en zomerse deuntjes. Onder de dj's bevindt zich Ramon Westland uit Weesp, onder jongeren beter bekend als DJ Ramos. Aan de deur wordt aan de hand van legitimatiebewijzen de leeftijd gecontroleerd.

Ramon Westland uit Weesp, beter bekend als dj Ramos

"Wie nog geen 18 is, krijgt niet de stempel die nodig is om alcoholische drankjes te bestellen aan de bar. Want het wordt géén alcoholvrij feest, we gaan juist vanwege het thema ook heerlijke cocktails schenken. Maar... er wordt goed gecontroleerd en ook de beveiligers letten goed op, zodat het voor iedereen een veilig en vooral leuk feestje wordt!" Dat is voor de leden van 5th Events ook om een andere reden van belang: er lopen die avond docenten rond om de vijf straks een cijfer te kunnen toekennen.

Summer Night is vrijdag 25 mei van 21.00 tot 02.00 uur. Tickets à € 12,49 via www.5thevents.nl.

SummerNights met hardstyle en techno, gemixt met zomerse deuntjes.