Laurens Renzenbrink (links) helpt een klant.
Laurens Renzenbrink (links) helpt een klant. Foto: Marieke van Veen

'De meerwaarde van een echte winkel
is service, dat zal nooit veranderen'

Advertorial

WEESP Laurens Renzenbrink opende gisteren de deuren van zijn kledingzaak Vabrik in de Slijkstraat 19. Hij zit in het oude pand van stomerij Uysal's, naast de Zipper-'winkelstrip' van Rob Sikking: "Dat bijt elkaar niet, we verkopen heel andere merken en richten ons ieder op een heel andere doelgroep."

Renzenbrinks Vabrik biedt Weesp een winkel met streetfashion, urban clothing en sportlifestyle voor jongeren tot fitte veertigers.

"Ik begon twee jaar geleden met een gelijknamige webshop", vertelt de Weesper ondernemer. "Dat komt door mijn vader, die zit ook in de kleding en ik hielp hem vaak. Toen hij een tijdje terug een eigen zaak opzette, triggerde mij dat. Toen zijn we gaan kijken: wat is er mogelijk in Weesp? Er stond in het centrum genoeg leeg en de huurprijzen zijn op zich marktconform, maar voor een startende ondernemer blijft het financieel een grote stap. Toch heb ik doorgezet, want de meerwaarde van een fysieke winkel is service en dat zal nooit verdwijnen. Sterker nog, er zijn sportmerken die erop staan dat hun producten een-op-een aan de consument worden verkocht door ondernemers met verstand van zaken. Dat ik die merken straks ook kan gaan verkopen, leidt tot een exclusiviteit die ik nastreef."

De webshop houdt Renzenbrink ook aan. Die loopt immers goed en hij verwacht dat de fysieke winkel en de onlinewinkel elkaar zullen gaan versterken. Aanstaande zaterdag 26 mei is de officiƫle opening, van 14.00 tot 19.00 uur. Maar de hele week tot en met de koopzondag op 27 mei profiteren klanten van een openingskorting van tien procent op het hele assortiment. Dat assortiment is heel breed: van sweaters van The North Face en Champion en sokken van Stance tot skateboards van Toy Machine en backpacks van Nixon en Electric. Ook verkoopt de Weesper zonnebrillen, caps, beanies en sneakers. Verder wil hij gaan inspringen op de toenemende populariteit van suppen (stand up paddling), een sport die ook steeds meer in Weesp beoefend wordt. "Sinds een tijdje kun je in Weesp kano's huren, een leuke ontwikkeling. En hopelijk kun je straks bij mij binnenstappen voor het huren van een SUP-board. Je loopt ermee de straat uit en je staat op de Vecht."

vabrik.nl

Renzenbrink wil straks ook SUP-boards gaan verhuren