Restaurant Uit & Meer op het terrein van Fort Uitermeer gaat in vlammen op.
Restaurant Uit & Meer op het terrein van Fort Uitermeer gaat in vlammen op. Foto: Bastiaan Miché

Uit & Meer wordt snel herbouwd

WEESP Restaurant Uit & Meer, dat in de nacht van maandag op dinsdag geheel door brand werd verwoest, wordt zo snel mogelijk herbouwd. Dat zeggen Niek Roozen van de Stichting Uiteraard Uitermeer en restaurantuitbater Marius Heslenfeld op de ochtend na de brand. De bouwer is al gebeld.

door Sjoerd Stoop

De rook van de brand is amper opgetrokken en er moet vanzelfsprekend nog veel geregeld worden met de verzekering en noem maar op, maar Roozen en Heslenfeld willen na de brand vooral vooruitkijken. "Want hoe triest dit ook is, we moeten verder", weten ze.

Dat de brand zo vlak voor het hoogseizoen plaatsvindt, maakt het natuurlijk extra rampzalig. Toch willen de twee nog niet zeggen dat hun seizoen meteen is verpest. Roozen: "Het zal voor ons allemaal een heel ander seizoen worden dan normaal. Maar als het aan mij ligt wordt deze troep heel snel weggehaald en gaan we plannen maken voor de herbouw. Als alles loopt zoals het moet lopen, kan het restaurant er over twee maanden weer staan. Daar moeten we voor gaan. We hebben al contact gehad met het bouwbedrijf dat het restaurant zeven jaar geleden voor ons neerzette. Ze gaan er alles aan doen om onze herbouw tussen al hun projecten door in te plannen. Dat is al een fijn begin."

3