Laadpaal elektrische auto's in Julianastraat

WEESP Aan de Julianastraat komt een laadpaal voor elektrische auto's. De gemeente maakt twee parkeerplaatsen vrij voor auto's die bij die paal kunnen opladen.

De laadpaal in deze woonwijk past in het gemeentelijke beleid om elektrisch rijden te stimuleren en de bezitters van elektrische auto's te faciliteren. Bij het bepalen van de locaties van de laadpalen let de gemeente op een evenwichtige spreiding over de stad. De meeste laadpalen (circa 15) in Weesp staan bij bedrijfspanden op het bedrijventerrein Noord.


Afsluiting provinciale weg naar Diemen

WEESP Door werkzaamheden bij de brug over de Gaasp is de provinciale weg (N236) richting Diemen de komende dagen afgesloten.

Rijkswaterstaat is gisteren begonnen met de aanleg van het definitieve fiets- en voetpad langs deze weg. Dat houdt verband met de vernieuwing van de A9. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zijn rijbaan en fietspad onder de brug afgesloten. Het autoverkeer moet daarom omrijden. Dat duurt tot uiterlijk 1 juni. In het weekeinde is de rijbaan voor auto's wel beschikbaar. Het fietspad is in dezelfde periode afgesloten, óók in het weekeinde. Al het verkeer wordt omgeleid via de Loosdrechtdreef (Zuidoost).


Voor het eerst naar de voedselbank

WEESP Vorig jaar moesten 44 mensen uit Weesp voor het eerst aankloppen bij de voedselbank. Dat zijn meer nieuwkomers dan vorig jaar: een stijging van 22%.

Zo blijkt uit cijfers van de Voedselbank Gooi en Omstreken. Daarin wordt gekeken naar nieuwe en bestaande cliënten. In sommige gevallen is een beroep op de voedselbank een tijdelijke zaak: er vallen ook weer mensen af. Het totaal aantal Weespers dat op de voedselbank is aangewezen, schommelt al jaren rond de 50. In Hilversum en Baarn was er in 2017 een opvallende toename.