Restaurant was eerste resultaat Uiteraard Uitermeer

WEESP Restaurant Uit & Meer was een van de eerste resultaten van 'Uiteraard Uitermeer', het grote plan voor de herbestemming van het gebied rond Fort Uitermeer.

Het gebied rond het fort was jarenlang verlaten en vergeten. Totdat de eigenaar, de provincie Noord-Holland, het na een prijsvraag over de herontwikkeling gunde aan een groep roeiende Weesper vrienden. Ze roeiden met hun sloep met grote regelmaat langs het fortterrein, zagen een verborgen parel, maakten plannen voor de herbestemming en namen het terrein daarna flink onder handen. Het ging compleet op de schop.

Het restaurant opende zeven jaar geleden de deuren en bleek al snel een geliefde plek voor veel wandelaars en fietsers. Het was ook de financiƫle aanjager voor de rest van het plan, dat Fort Uitermeer cultureel en historisch weer op de kaart moest zetten.

De afgelopen jaren kreeg Uitermeer steeds meer vorm. Naast het restaurant kwam er onder meer een bezoekerscentrum voor toeristen. Twee jaar geleden werden nog een sloepenhaven en een grote parkeerplaats geopend, afgelopen september volgde minitheater Plofhuis7, waar regelmatig theatervoorstellingen gehouden worden en dat afgehuurd kan worden voor bijvoorbeeld lezingen.

De Stichting Uiteraard Uitermeer was al druk met de volgende stap: het blootleggen van een oud sluizenstelsel. Dat moet ondanks de brand van het restaurant gewoon doorgaan.