Het fort aan de Ossenmarkt.
Het fort aan de Ossenmarkt. Foto: Marieke van Veen

Fortenvaarexcursie van Ossenmarkt naar Diemerdam

WEESP Ron Zeller en Pim Griffioen van Leisure History Weesp verzorgen in het zomerseizoen fortenexcursies in Weesp en de regio. Aanstaande zondag 27 mei staat de fortenvaarexcursie 'Van Fort Ossenmarkt naar Fort Diemerdam' op het programma.

Deze excursie begint met koffie, thee en een welkomstwoord bij Fort Ossenmarkt in Weesp. Daarna is er een historische rondleiding in en om dit torenfort, gevolgd door een vaartocht over de rivier de Vecht, door Muiden en over het IJmeer naar Fort Diemerdam. Hier bezoekt de groep het fortterrein en de verschillende gebouwen. Er is gelegenheid voor een drankje en een hapje of lunch in Paviljoen Puur. Tijdens de vaartocht terug naar Weesp ontvangen de deelnemers een informatiepakket over de waterlinies om mee naar huis te nemen.

De excursie is zondag 27 mei van 10.30 tot 15.30 uur. Deelname kost € 29,50, dit is inclusief toegang tot de twee forten, koffie/thee, rondleidingen, vaartocht en informatiepakket. Lunch/drankjes in Paviljoen Puur zijn voor eigen rekening. Reserveringen kunnen worden gemaakt via 06-27498352 of info@leisurehistory.nl. Het minimumaantal deelnemers voor deze excursie is twaalf.

Leisure History is een initiatief van historici die in het zomerseizoen vanuit het fraai gerestaureerde, negentiende-eeuwse fort aan de Ossenmarkt een aantrekkelijk programma organiseren voor een breed publiek: open dagen met historische rondleidingen en fortenexcursies met vaartochten over de Vecht waarbij beleving en authentieke sfeer centraal staan, dagexcursies met bezoeken aan het stadsmuseum en de korenmolen en in september kunst- en muziekactiviteiten. Bij dit alles fungeert de oude vestingstad als blikvanger om het verhaal van Weesp te vertellen.